Hádzanári Torrelavegy vstúpili do nového ročníka španielskej Ligy Asobal víťazstvom na pôde tímu Logroňo La Rioja 28:26. Pri streleckej chuti bol Jakub Prokop, ktorý vyslal na bránku domácich 18 pokusov, z ktorých jedenásť skončilo v sieti. Pridal aj dve asistencie. Jeho spoluhráč Marko Jurkovič prihral na jeden gól.

V českej hádzanárskej extralige si Lovosice aj bez Mareka Hniďáka poradili s domácim Frýdkom-Místkom 35:23. Z tímu Daniela Vala mal Marián Hajko v štatistikách jeden gól a jeden dvojminútový trest. Brno s brankárom Andrejom Furmanom a päťgólovým Vladimírom Ratkovským (raz bol vylúčený) vyhralo v Novom Veselí 34:26. Maloměřice s brankárom Andrejom Kanalošom ťahali za kratší koniec proti majstrovskej Karvinej 31:46.

V nemeckej I. bundeslige vyšlo Lipsko s asistentom trénera Milošom Puterom naprázdno na pôde Füchse Berlín (32:37). V II. budeslige Dessau napriek štyrom gólom Dávida Mišovýcha podľahlo Grosswallstadtu 29:30. Nordhorn-Lingen utrpel s Mindenom prehru dvojciferným rozdielom (25:35), za hostí trikrát skóroval Dominik Kalafut.

HE-DO B Braun Gyöngyös doma remizoval, keď proti Csurgói KK dosiahol vyrovnávajúci gól deväť sekúnd pred koncom (29:29). Martin Potisk mal pri šiestich strelách polovičnú úspešnosť (3). Naopak, dve sekundy pred záverečným hvizdom prišli o bod hráči Ferencvárosu, ktorým chýbal Jakub Mikita, na pôde Carbonexu Komló (29:30). Budakalász nestačil doma na PLER (29:31), nepomohli mu ani dva zákroky brankára Michala Tótha ml.

Prvé víťazstvo v novej sezóne dosiahli hádzanári SC kelag Ferlach s brankárom Michalom Martinom Konečným, ktorí vyhrali na pôde tímu West Viedeň 29:28.

V Lige majstrov delil jeden gól od výhry nórsky Vipers Kristiansand. Zverenky trénera Tomáša Hlavatého remizovali s rumunským Rapidom Bukurešť 30:30.

Szombathely ako nováčik najvyššej maďarskej súťaže si zatiaľ počína úspešne, vo víkendovom kole vyhral v Dunaújvárosi (34:27), za ktorý predviedla Viktória Oguntoyová sedem zákrokov z 33 striel. Za víťazky odohrala Karin Bujnochová tridsať minút a pripísala si jeden gól z dvoch striel a jedno vylúčenie. Moyra-Budaörs Handball si poradil s Fehérvárom 24:22, Anette Emma Hudáková odohrala takmer 22 minút a raz bola vylúčená.

Skúsená Lýdia Jakubisová išla vypomôcť nemeckému Thüringeru HC v zápase I. bundesligy proti Borussii Dortmund, ale na odvrátenie tesne prehry 28:29 nestačili ani štyri jej góly.

Hádzanárky Lokomotivy Záhreb, ktorým chýbala Nikoleta Trúnková, vysoko zdolali družstvo Koka 33:20.

Brankárka Alexandra Ivanytsia v Rumunsku v drese nováčika CSM Iasi pre zranenie pauzuje a jej klub prehral na pôde tímu Valcea 28:39, hoci po polčase bol stav nerozhodný 15:15. Valcea bude súperom Dunajskej Stredy v Európskej lige. Družstvo Magura Cisnadie podľahlo lídrovi tabuľky CSM Bukurešť 24:38, ale Tatiana Šutranová skórovala šesťkrát.

V rakúskej lige UHC Müllner Bau Stockerau nestačil na domáci Greenpower JAGS Roomz Hotels (22:25), ale takmer polovicu gólov tímu Pavla Franka dosiahla Diana Michálková. Okrem deviatich presných striel mala na konte jedno vylúčenie, Laura Walterová pridala jeden gól.

V stretnutí najvyššej švajčiarskej súťaže si Yellow Winterthur poradil s majstrovským LC Brühl Handball 40:33 a je na čele tabuľky. Petra Škoricová strelila do siete svojho niekdajšieho klubu dva góly z troch striel, Miriam Barancová pridala tri góly zo štyroch pokusov a raz bola vylúčená. Hostkám nepomohli k bodovému zisku ani štyri presné zásahy Kataríny Šimovej, ktorá sa do zakončenia dostala šesťkrát. Odpykala si aj jeden dvojminútový trest.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: balonmanotorrelavega.com