Po kadetkách si na piatkovom benefičnom podujatí s názvom Hádzaná pre život venovanému boju proti rakovine prsníka zmerali sily so Slovinkami v bratislavskej Gopass aréne aj juniorky Slovenska. Zverenky trénera Jána Beňadika na svoje súperky nestačili, keď im podľahli 19:24 (9:11).

Slovenky zle začali, keď v 8. min zaostávali 1:4, potom prišla ich vydarená fáza, počas ktorej za jedenásť minút otočili na 8:6. Záver prvého polčasu a začiatok druhého dejstva patril slovinským rovesníčkam, ktoré otočili skóre vo svoj prospech na 16:10. Najvyššie vyhrávali o osem gólov (21:13, 22:14). Slovenské juniorky, z ktorých sa najviac strelecky darilo Laure Kitti Beke s ôsmimi gólmi, v závere skorigovali rozdiel. Šancu na odplatu budú mať v sobotu 28. 9., keď sa od 13.00 h bude hrať odveta v Šamoríne.

Výsledok - piatok:
Slovensko - Slovinsko 19:24 (9:11)
Najviac gólov za SR: Beke 8/1, N. Labudová 3, Sabovová a Hajašová po 2
pok. hody: 1/1 - 2/2, vylúčené: 2 - 3, rozhodovali: Maroš Nagy ml. a Papaj

Hlas:
Ján Beňadik (tréner junioriek SR): "Najväčší problém sme mali s premieňaním šancí. V prvom polčase sme mali úspešnosť streľby len na úrovni tridsiatich percent, pričom bolo jedno, či zakončujeme z postu spojky, krídla alebo protiútokov. Po úvode sme sa upokojili a cez dobrú obranu sme otočili vývoj, ale keď sme mali Slovinkám odskočiť, tak sme zaváhali. Zahodili sme štyri útoky z prvej vlny a namiesto zvýraznenia nášho náskoku sa súperky vrátili do diania. Otočili vývoj a my sme sa z toho až do konca duelu už nevyrabali. Potom nám to už nešlo až tak ani v obrane, najmä z pravého krídla sme súperkám umožnili veľa zakončení. Zajtra sa pokúsime náš herný prejav zlepšiť, najmä musíme byť trpezlivejší v útoku."

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH