Juniorkám Slovenska sa nepodarilo odplatiť slovinským rovesníčkam piatkovú prehru z Bratislavy (19:24). Zverenky trénera Jána Beňadika v sobotňajšej šamorínskej odvete dosiahli o niečo lepší výsledok, ale napokon podľahli 17:19 (7:9), keď opäť ich trápila koncovka.

Mladé Slovenky dobre vstúpili do duelu - v 8. min viedli 4:1, ale súperky v nasledujúcej štvrťhodine otočili na 8:5. Naše reprezentantky po zmene strán nielen vyrovnali (9:9), ale sa dostali i do vedenia (12:11). O to však vzápätí prišli, keď Slovinky otočili na 18:13 a víťazstvo si napriek slovenskému zníženiu na 17:18 v 58. min už nenechali ujsť. Najlepšou strelkyňou družstva SR bola s piatimi presnými zásahmi Barbora Sabovová.

Výsledok - sobota:

Slovensko - Slovinsko 17:19 (7:9)
Najviac gólov za SR: Sabovová 5/1, Beke a N. Labudová po 4/1
pok. hody: 5/3 - 2/1, vylúčené: 2 - 6, rozhodovali: Bohuniczký a Szerencsés, 50 divákov

Hlas:
Ján Beňadik (tréner junioriek SR): "Podobnosť oboch duelov bola v úspešnosti nášho zakončenia v prvom polčase, lebo zase sme boli na úrovni 33 percent. V oboch dueloch sme sa trápili v efektivite zakončenia. Dnes sme podali živší výkon s istými korekciami v obrane i v útoku, ale nemali sme kvalitu v koncovke, čo ovplyvnilo vývoj i výsledky stretnutí. Základ je lepšia strelecká úspešnosť, potom môžeme riešiť ďalšie veci."

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH