Hádzanárska reprezentácia kadetov Slovenska odohrala vo štvrtok posledný prípravný zápas pred vystúpením na majstrovstvách EHF hráčov do 18 rokov (nižšia kategória ME), ktoré sa uskutočnia v termíne 12. - 18. augusta 2024 v domácom prostredí v Humennom. Zverenci trénerskej dvojice Radoslav Antl - Marek Gernát v rámci prípravy v Sečovciach odohrali duel s extraligovým tím HK Košice, nad ktorým zvíťazili tesne 30:29.

"Bolo to modelované stretnutie, ktoré sme hrali na 3 x 20 minút. Oba tímy ho využili na skúšanie rôznych vecí. Výsledok nebol dôležitý, ale víťazstvo vždy poteší. Musím pochváliť chlapcov, pomaly sa do toho dostávame. V porovnaní s predchádzajúcimi vystúpeniami to vyzeralo lepšie, či už v obrane, prechodovej fáze, prvá a druhá vlna i rýchly stred. Z kádra sme tentoraz šetrili Tomáš Smržík, ktorý nehral. Ostatní dostali príležitosť," uviedol hlavný kouč Radoslav Antl.

Minulý týždeň jeho zverenci dvakrát zdolali Ukrajincov 28:24 a 31:24. Z 23-členného kádra vypadli pre chorobu Tomáš Obulaný a Adrián Fekeč, ktorý absenciu odôvodnil rehabilitáciami. Z 21 zostávajúcich hráčov odcestujú v sobotu do Michaloviec dvadsiati. Meno hráča, ktorý nebude v tíme na ME, oznámia tréneri v deň odchodu.

Výsledok - štvrtok:
Slovensko - HK Košice 30:29, hralo sa na  3 x 20 minút

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH