Hádzanárske kadetky Slovenska nadviazali na svoje piatkové hladké víťazstvo 32:18 (17:13) nad Slovinkami v Bratislave aj v sobotňajšej odvete medzištátneho stretnutia. Zverenky trénerskej dvojice Pavol Streicher - Ľuboš Hepner tentoraz v Šamoríne vyhrali sedemgólovým rozdielom 24:17 (10:6).

Mladé Slovenky si v prvom polčase vypracovali päťgólový náskok - 9:4 a 10:5, ale mohli vyhrávať aj vyšším rozdielom, keďže nepremenili až štyri pokutového hody. Po zmene strán natiahli svoje vedenie na 20:11 v 49. min. Slovinské rovesníčky vo zvyšnom čase mierne skorigovali rozdiel. Až šesť hráčok zo slovenského tímu dosiahlo po tri góly.

Výsledok - sobota:
Slovensko - Slovinsko 24:17 (10:6)
Najviac gólov za SR: Gogolová, B. Karkušová, Görögová, Komlós a Sekáčová po 3, M. Bartková 3/2
pok. hody: 7/2 - 1/1, vylúčené: 3 - 7, ČK: 25. Gajičová (Slovin.), rozhodovali: Maroš Nagy a Papaj, 50 divákov

Hlas:
Pavol Streicher (tréner kadetiek SR): "Na rozdiel od včerajška sme dnes mali veľké problémy so streleckou efektivitou. Zahodili sme päť sedemmetrových hodov a niekoľko vyložených šancí, takže výsledok mohol byť ešte priaznivejší. Pre nás to bolo prvý blok prípravy na kvalifikáciu na ME, ktorú máme v novembri. Sme spokojní najmä s tým, že čo sme od pondelka trénovali, to sme v zápasoch dokázali uplatniť najmä v obrannej fáze hry. V útočnej fáze sú oblasti na zlepšenie."

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH