Slovenské kadetské reprezentantky v hádzanej zakončili svoje účinkovanie na kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji štyroch krajín v maďarskom meste Gyál prehrou s domácimi rovesníčkami.

Zverenky trénera Jána Beňadika podľahli Maďarkám tesne 20:23 (6:14), pričom po necelej štvrťhodine prehrávali 3:9 a v 27. min už 5:14. Po zmene strán získali domáce najskôr dvojciferný náskok - naposledy tak viedli v 46. min (22:12), ale v zostávajúcom čase dokázali prekonať slovenskú obranu len raz a osemkrát inkasovali. Najlepšou strelkyňou tímu SR bola Zina Hajašová so 7 gólmi. Mladé Slovenky obsadili na turnaji 4. priečku, víťazkami sa stali Maďarky.

Výsledky - sobota:
Maďarsko - Slovensko 23:20 (14:6)
Najviac gólov za SR: Hajašová 7/3, M. Lukačínová 5/1, Letková 3

Nórsko - Španielsko 23:29 (9:14)

Konečné poradie: 1. Maďarsko 6 bodov, 2. Španielsko 4, 3. Nórsko 2, 4. Slovensko 0.

Hlas:
Ján Beňadik (tréner kadetiek SR): "V každom zo zápasov sme nezvládli vstup do jedného z polčasov. Dnes nám, bohužiaľ, absolútne nevyšiel úvod prvého dejstva a v podstate celý sme sa snažili dostať späť do zápasu. Druhý polčas sme odohrali pre zmenu výborne. Celkovo to bol pre nás mimoriadne náročný turnaj. Síce sme ho absolvovali bez víťazstva, ale určite sme ukázali veľa pozitívnych vecí."

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH