Už na budúci týždeň čaká slovenskú mužskú reprezentáciu hádzanárov rozhodujúci dvojzápas o postup na svetový šampionát v roku 2025 v Chorvátsku, Dánsku a Nórsku. Zverenci trénera Fernanda Guricha v ňom budú čeliť Poliakom, s ktorými si zmerajú sily vo štvrtok 9. mája od 18.00 h v Gdansku a potom v odvete v nedeľu 12. 5. od 17.30 h v Topoľčanoch.

V nominácii figuruje 20 hráčov, ale z pôvodného kádra vypadli pre zranenia spojky Martin Potisk (HE-DO B.Braun Gyöngyös/Maď.) a Marek Hniďák (HK FCC Město Lovosice/ČR). Namiesto nich dostali pozvánka Marek Hlinka z pražskej Dukly a Marek Páleš z HK Kúpele Bojnice. V mužskom národnom tíme sa popri osvedčených menách tentoraz objavia aj mladíci Marko Jurkovič zo španielskej Torrelavegy a Branislav Kvaššay z MŠK Považská Bystrica. Slováci majú zraz v nedeľu na pravé poludnie v športovej hale v Topoľčanoch.

Fanúšikovia hádzanej, ktorí chcú prísť v závere budúceho týždňa povzbudiť slovenských reprezentantov, si môžu zakúpiť vstupenky prostredníctvom TicketLIVE: 

https://www.ticketlive.sk/sk/event/slovensko-polsko-topolcany-12-05-2024

Nominácia Slovenska na dvojzápas 2. kola II. fázy kvalifikácie proti Poľsku (9. 5. v Gdansku o 18.00 h a 12. 5. o 17.30 h v Topoľčanoch):

brankári: Marián Žernovič (TSV St. Otmar Handball St. Gallen/Švaj.), Michal Martin Konečný (SC Kelag Ferlach/Rak.), Igor Čupryna (Tatran Prešov)

pivoti: Matúš Moravčík (HC Dukla Praha/ČR), Jakub Tóth (SKKP Handball Brno/ČR), Šimon Macháč (MŠK Považská Bystrica), Marek Páleš (HK Kúpele Bojnice)

krídla: Dávid Mišových (Dessau-Rosslauer HV 06/Nem.), Juraj Briatka (UHC Speed Connect Hollabrunn/Rak.), Erik Fenár, Damián Mitaľ (obaja Tatran Prešov)

spojky: Jakub Prokop, Tomáš Smetánka (obaja Viveros Herol Balonmano Nava/Šp.), Marko Jurkovič (Balonmano Torrelavega/Šp.), Marek Hlinka (HC Dukla Praha/ČR), Mikuláš Kucsera ml. (HC Robe Zubří/ČR), Ľubomír Ďuriš, Branislav Kvaššay (obaja MŠK Považská Bystrica), Lukáš Urban, Jakub Kravčák (obaja  Tatran Prešov) 

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH