Po marcových medzištátnych priateľských zápasoch so Slovinkami (20:31, 31:25) príde na rad už kvalifikačný dvojzápas play-off proti Chorvátsku. Tréner ženskej reprezentácie hádzanárok Slovenska Jorge Dueňas oznámil zloženie 18-členného kádra, s ktorým pôjde do II. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2023 v Dánsku, Nórsku a Švédsku.

Slovenky by sa v pondelok 3. apríla mali zísť v Galante už v podstatne silnejšom zložení ako naposledy, do tímu sa vracajú brankárka Viktória Oguntoyová, krídelníčky Bibiana Štefaniková, Réka Bíziková, Katarína Pócsíková či spojka Erika Rajnohová.

Prvý zápas play-off je na programe už na budúci týždeň v piatok 7. apríla o 19.00 h v Šali, odveta sa bude hrať v stredu 12. 4. od 18.00 h v Slavonskom Brode.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na dvojzápas II. fázy kvalifikácie MS 2023 proti Chorvátsku (7. 4. 2023 v Šali a 12. 4. v Slavonskom Brode):

brankárky: Viktória Oguntoyová (Dunaújvárosi Kohász KA/Maď.), Alexandra Ivanicja (MTS Žory/Poľ.), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotky: Nikoleta Trúnková (Kisvárdai KC/Maď.), Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/Maď.), Barbora Königová (HK Slovan Duslo Šaľa)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin/Poľ.), Vladimíra Bajčiová (Jomi PDO Salerno ASD/Tal.), Adriána Holejová (OGC Nice Côte d’Azur Handball/Fr.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Alena Dvorščáková (MŠK Iuventa Michalovce), Erika Rajnohová (HC DAC Dunajská Streda), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa)

Náhradníčky:
brankárka: Bella Oláhová (HC DAC Dunajská Streda)
pivotka: pivotka Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda)
krídelníčky: Monika Pénzes (HC DAC Dunajská Streda), Lenka Ratvajská (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Petra Škoricová (HSC Kreuzlingen/Švaj.), Diana Mária Vargová (HK Slovan Duslo Šaľa)

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH