Slovenské hádzanárky zakončili tohtotýždňovú prvú časť prípravy na koncoročné majstrovstvách Európy prehrou. Zverenky trénera Jorgeho Dueňasa po piatkovom tesnom víťazstve v Bratislave 24:23 (12:14) podľahli hráčkam Faerských ostrovov v sobotňajšej odvete, ktorá sa v športovej hale x-bionic® morpho sphere v Šamoríne hrala bez prítomnosti divákov, rozdielom siedmich gólov 23:30 (10:15). Slovenky v zostave už aj s Trúnkovou, R. Bízikovou či Dvorščákovou (v piatok nehrali, pozn.) dokázali so severankami držať krok len necelý polčas, v závere odvrátili dvojcifernú prehru.

Výsledok sobotňajšieho medzištátneho priateľského stretnutia hádzanárok v Šamoríne:

Slovensko - Faerské ostrovy 23:30 (10:15)

Zostava a góly SR: Jablonská, Oláhová, Jakubíková - Dvorščáková 2, Popovcová 4, Pastorková 1, Ščípová, Trúnková 1, S. Szarková, Nejedlíková, Barbora Lancz 1, Györiová 2, Bačenková 3, Šutranová 2, Bujnochová 3, E. Rajnohová, Dmytrenková 4, R. Bíziková. 
Najviac gólov za Faerské ostrovy: Mittúnová 5, Olsenová 4, Brandenborgová 4/2.
Pok. hody: 2/0 - 5/4, vylúčené: 5 - 2, rozhodovali: Haščíková a Kellner (obe SR), bez divákov

V Šamoríne sa hrala vyrovnaná partia len v prvej tretine duelu. Dovtedy mal zápas vyrovnaný priebeh, v ktorom sa tímy vystriedali vo vedení. Slovenky vyhrávali len v úvode po góloch Trúnkovej 1:0 a Šutranovej 2:1. Od stavu 8:8 v 23. min si súperky do polčasovej prestávky vypracovali päťgólový náskok (15:10). Po zmene strán sa obrat v podaní slovenských hráčok nekonal. Z vedenia súpera nedokázali výraznejšie ukrojiť. Naopak, Faerčanky v 43. min vyhrávali 20:13 a potom po štvorgólovej šnúre na začiatku 56. min už hrozivo 30:19. V zostávajúcom čase sa michalovské hráčky v reprezentačnom drese SR Bačenková a trikrát Popovcová postarali aspoň o zmiernenie prehry.

Hlasy:
Jorge Dueňas (tréner SR): "V porovnaní s piatkovým vystúpením sme nehrali tak koncentrovane, v našej hre chýbali emócie. Začali sme viac-menej dobre, ale postupne sme mali sme dosť problémov v defenzívnej činnosti, najmä s vracaním sa do obrany, keďže hráčky tímu Faerských ostrovov mali dobrý pohyb. Po zmene strán sme chceli zlepšiť náš výkon, ale problém bol v tom, že sme nevyužívali čisté príležitosti na skórovanie. Súperky nás za to trestali."

Tatiana Šutranová (spojka SR): "Bol to odlišný duel ako v piatok. Odveta za zatvorenými dverami bola o tom, či sa dokážeme nakopnúť aj na druhý deň proti rovnakému súperovi. Predpoludním sme si pozreli video z prvého vzájomného duelu a snažili sme sa zlepšiť určité veci, na ktoré nás upozorňoval tréner. Niečo nám vyšlo, niečo nie. Je pred nami ešte dlhá cesta."

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH