Slovenská hádzanárska reprezentácie žien sa vo štvrtok popoludní zišla pred druhou časťou prípravy počas aktuálneho asociačného termínu. Minulý týždeň zamierila na západ, keď sa predstavila na turnaji o Štít mesta Cheb, kde po prehrách s Nórskom "B" (20:34) a Českom (23:27) obsadila 3. priečku. Tentoraz sa vydala na cestu smerom na východ. Po zraze v bratislavskom Dome športu sa presunula na letisko vo Schwechate, odkiaľ odletla do Ankary. V tureckej metropole pobudne do stredy 6. decembra.

Súčasťou tréningového kempu budú aj dva medzištátne zápasy s domácimi reprezentantkami. Duely s Turkyňami sú na programe v nedeľu 3. a utorok 5. decembra od 16.00 h SEČ. "V oboch stretnutiach v Chebe sme ukázali, že vieme hrať v určitých fázach podľa našich predstáv, ale nedokázali sme sa koncentrovať celých 60 minút. Myslím si, že to bol náš hlavný problém. Musíme na tom popracovať a je to pre nás výzva do nasledujúcich dní," uviedol pred odchodom Peter Pčola, asistent hlavného trénera Jorgeho Dueňasa.

Oproti minulotýždňovej reprezentačnej akcii s vystúpením na medzinárodnom turnaji prišlo v kádri k niekoľkým zmenám. Zo sedemnástky v Chebe necestovali do Turecka brankárka Soňa Furgaláková, krídelníčky Katarína Pócsíková, Nicol Nejedlíková a spojka Sára Erika Zsákovics. Do nominácie namiesto nich pribudli brankárka Bella Oláhová, krídelníčka Lenka Ratvajská (obe Šaľa) a spojka Erika Rajnohová (D. Streda).

Tréneri majú k dispozícii 16-členný káder, ktorého pevnou súčasťou je Karin Bujnochová. "Som rada, že sme v Chebe mali možnosť odohrať dve kvalitné stretnutia. Snažili sme sa v obrane i útoku aplikovať do našej hry nové veci. Je dobré, že máme aj ďalšiu akciu, pretože reprezentačných zrazov nie je počas sezóny veľa. Opäť sa budeme snažiť vylepšovať naše herné kombinácie a preniesť ich do zápasov s Turkyňami, aby sme ich následne mohli použiť v budúcoročných stretnutiach kvalifikácie ME," poznamenala spojka poľského majstra Zaglebie Lubin.

Zápasy môžete sledovať naživo TU.

Nominácia hádzanárok Slovenska na sústredenie a medzištátne zápasy s Tureckom v Ankare (30. 11. - 6. 12. 2023):

brankárky: Alexandra Ivanytsia (Mlyny Stoislaw Koszalin/Poľ.), Bella Oláhová (HK Slovan Duslo Šaľa)

pivotky: Viktória Györiová (Nemzeti Kézilabda Akadémia/Maď.), Diana Michálková (UHC Stockerau/Rak.), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda)

krídelníčky: Nataliia Dmytrenko (JSK Jaroslaw/Poľ.), Martina Popovcová (MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Lenka Ratvajská (HK Slovan Duslo Šaľa)

spojky: Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin/Poľ.), Adriána Holejová (OGC Nice Côte d’Azur Handball/Fr.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Erika Rajnohová (HC DAC Dunajská Streda), Dorota Bačenková (MŠK Iuventa Michalovce), Olívia Ščípová, Diana Mária Vargová (obe HK Slovan Duslo Šaľa)

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Adéla Kvapilová (Česká házená)