Už len necelý deň zostáva do začiatku benefičnej akcie Hádzaná pre život, ktorú Slovenský zväz hádzanej pripravil na podporu boja proti rakovine prsníka. V piatok 27. septembra od 18.00 h vybehnú v špeciálnych ružových dresoch na palubovku bratislavskej Gopass arény slovenské ženské reprezentantky, ktoré si zmerajú sily s hráčkami Faerských ostrovov.

Pre oba tímy sú vzájomné konfrontácie - druhá je na programe v sobotu 28. 9. od 15.00 h v Šamoríne - súčasťou prípravy na majstrovstvá Európy v Rakúsku, Švajčiarsku a Maďarsku (28. 11. - 15. 12. 2024).

"Pozerám videá z predchádzajúcich zápasov Faerských Ostrovov. Je to veľmi zaujímavý tím, podľa môjho názoru majú hráčky na špičkovej úrovni. Vedie ich dánsky kouč Claus Mogensen a ich fyzický spôsob hry taktiež pripomína Dánky," citovala TASR hlavného kouča žien SR Jorgeho Dueňasa, ktorý sa od nedele pripravuje so svojimi zverenkami v Šamoríne, kde ich potom čaká proti Faerčankám sobotňajšia odveta.

Pre Slovenky to bude prvá skúsenosť s týmto súperom. "Budú tiež účastníčkami európskeho šampionátu. Veľa hráčok pôsobí v Škandinávii. Myslím si, že my sa v príprave zameriame a sústredíme predovšetkým na náš výkon a hru, ktorú chceme hrať," poznamenala skúsená spojka Karin Bujnochová.

Okrem zápasu ženskej reprezentácie sa fanúšikovia, ktorí zavítajú na Pasienky a kúpou vstupenky podporia akciu s charitatívnym rozmerom, sa môžu tešiť na sprievodný kultúrny program. V ňom vystúpia raper Majself či speváčka Martina Schindlerová. Ešte predtým však budú v akcii aj reprezentačné výbery kadetiek a junioriek, ktoré si zmerajú sily so slovinskými rovesníčkami od 13.00, resp. 15.00 h. 

Vstupenky sú stále k dispozícii tu: https://www.ticketlive.sk/sk/event/slovensko-faerske-ostrovy-27-09-2024.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH