Slovenská reprezentantka Alexandra Ivanytsia (za slobodna známa pod menom Krebsová) sa pridala k hráčkam národného tímu, ktoré počas leta zmenili pôsobisko. Ukrajinská rodáčka so slovenským občianstvom zamierila z Poľska do Rumunska, kde posilnila družstvo nováčika najvyššej súťaže CSM Iasi 2020.

Jej nový klub už má za sebou tri súboje v Liga Florilor a zatiaľ má na konte tri prehry z tímami prvej štvorky tabuľky - CSM Bukurešť (23:35), Baia Mare (28:40) a Ramnicu Valcea (28:39).

"Nazbierala som veľa športových skúseností a svoje kvality chcem ukázať v rumunskej lige, ktorá je jednou z najsilnejších v Európe," uviedla na oficiálnom konte CSM Iasi na sociálnej sieti tridsaťjedenročná brankárka, ktorá momentálne pre zdravotné problémy pauzuje a čaká na kontrolu u lekára. 

Tá naposledy pôsobila v tíme účastníka PGNiG Superligy žien Mlyny Stoislaw Koszalin, kam sa vrátila v roku 2023 po krátkom angažmáne v druholigovom MTS Žory, kde reštartovala svoju kariéru po materskej dovolenke. Za Koszalin chytala predtým takmer dve sezóny od roku 2020. Na Slovensku stála Ivanytsia medzi troma žrďami v kluboch Iuventa Michalovce, HK Slovan Duslo Šaľa a v Česku bola brankárkou DHC Sokol Poruba.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB CSM Iasi 2020