Hádzanári španielskej Torrelavegy siahali v Európskej lige po svojom prvom víťazstve, ale proti chorvátskemu tímu Nexe Našice nezužitkovali šesťgólové vedenie z priebehu prvého polčasu a ani dvojgólový náskok necelé dve minúty pred koncom. Duel sa skončil napokon nerozhodne 32:32. Najlepším strelcom Torrelavegy bol Jakub Prokop so siedmimi gólmi z 13 pokusov, jeho spoluhráč Marko Jurkovič sa medzi strelcov nezapísal.

Lovosice bez Mareka Hniďáka vyhrali na pôde KH Kopřivnice (37:28), v ktorých drese nenastúpil Otto Kancel (v zápise figuroval len ako člen realizačného tímu). Lovosice sa dostali na líderskú pozíciu v českej extralige.

V gréckej lige uspel PAOK Solún proti Drame (28:26), pričom pripravil súperovi prvú prehru v sezóne. Marek Korbel raz skóroval, štyrikrát asistoval a na začiatku druhého polčasu videl červenú kartu po treťom dvojminútovom vylúčení.

Hádzanárky Kristiansandu neobhája prvenstvo v nórskej pohárovej súťaži - NM Cup, keď vo štvrťfinále, ktoré bolo reprízou finále z uplynulej edície, podľahli zverenky trénera Tomáša Hlavatého na pôde Storhamaru 25:27.

Alexandra Ivanytsia stále chýba tímu Iasi, ktorý v rumunskej lige nestačil v súboji o predposlednú priečku na CSM Slatina (24:29) a utrpel siedmuu prehru.

V 3. kole Švajčiarskeho pohára si Winterthur poradil s Herzogenbuchsee 32:28 aj vďaka dvojgólovým príspevkom Petry Škoricovej a Miriam Barancovej.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB Bathco Balonmano Torrelavega