Cenné body v boji bundesligovú príslušnosť získal v najvyššej nemeckej súťaži Stuttgart s Martinom Slaninkom, ktorý si poradil s Melsungenom 33:31.

Dôležité víťazstvo v českej extralige dosiahlo Zubří, ktoré si poradilo s tabuľkovým susedom z Brna 30:24. Z tímu trénera Petra Dávida sa Mikuláš Kucsera ml. strelecky nepresadil. Za hostí dal jeden gól Jakub Tóth, v zostave figuroval aj brankár Andrej Furman.

V poľskej lige nešetrili hádzanárky Zaglebia Lubin súperky z JKS Jaroslaw, nad ktorými na ich palubovke vyhrali 31:16. Za domáce predviedla Annamária Musáková v bránke tri zákroky zo šestnástich striel. V drese Lubinu nastúpili dvojgólová Karin Bujnochová a Simona Szarková.

V semifinále Poľského pohára si zahrá Koszalin, na čom má podiel aj branárka Alexandra Ivanytsia. So spoluhráčkami zdolali v semifinále Elblag 32:25.

Barbora Lancz bola najlepšou strelkyňou Mosonmagyaróváru pri prehre so stopercentným lídrom najvyššej maďarskej súťaže. Slovenská spojka premenila proti Ferencvárosu (27:30) šesť z desiatich striel, raz zaváhala pri pokutovom hode, ale na palubovke strávila takmer 50 minút.

V najvyššej nemeckej súťaži Thüringer HC zvíťazil nad posledným Neckarsulmom vysoko 35:20, Lýdia Jakubisová tentoraz nenastúpila.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB MKSE