Najlepšieho hádzanára a hádzanárku na Slovensku za rok 2022 spoznáme už v piatok 2. júna. Výsledky ankety Slovenského zväzu hádzanej "Sedmička roka 2022", v ktorej o najlepších rozhodovali svojimi hlasmi fanúšikovia, vyhlásia na slávnosti v Slovenskom olympijskom a športovom múzeu v Bratislave, kde okrem víťazov jednotlivých kategórií ankety zároveň spoznáme nových laureátov Siene slávy slovenskej hádzanej. Oficiálna časť sa začne od 11.30 h.

Dekorovanie najlepších vo Výstavnej sieni prof. V. Černušáka môžu sledovať aj všetci priaznivci hádzanej prostredníctvom prenosu na youtubovom kanáli SZH: https://www.youtube.com/watch?v=FINLeBk2bB4

Najlepší hádzanár vzíde z pätice Tomáš Urban, Marián Žernovič, Teodor Paul, Oliver Rábek a Martin Potisk. Kým u mužov nechýba v nominácii obhajca prvenstva Tomáš Urban, u žien neobháji titul Simona Szarková. Pomyselnú korunu najlepšej slovenskej hádzanárky prevezme niekto z kvinteta Réka Bíziková, Adriána Holejová, Patrícia Wollingerová, Viktória Oguntoyová, Barbora Lancz.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH