Hádzanárky Zaglebia Lubin sa tešili zo zisku double, keď počas víkendu pridali aj triumf v Poľskom pohári. Vo finále zdolali JKS Jaroslaw 34:25, Karin Bujnochová k tomu prispela jedným gólom.

Francúzsky OGC Nice v lige jasne nestačil na lídra z Metz (21:37), Adriána Holejová mala pri dvoch góloch polovičnú úspešnosť streľby.

V Nemecku sa v súboji druhého s tretím presadil Thüringer HC proti Dortmundu (40:34) aj vďaka štyrom gólom Lýdie Jakubisovej a revanšoval sa mu za prehru na turnaji Final 4 Európskej ligy.

V Maďarsku Barbora Lancz z Mosonmagyaróváru pri výhre nad NEKA 41:32 premenila tri zo štyroch striel. Viktória Oguntoyová predviedla pri domácej prehre 24:26 v bránke Dunaújvárosu päť zákrokov pri 25 strelách hráčok Kisvárdy, za ktorú mali Nikoleta Trúnková a Veronika Habánková po jednom vylúčení. Trúnková raz neúspešne vystrelila. Simona Szarková nenastúpila. Budaörsu chýbala Anette Emma Hudáková pri nezdare proti Vácu (24:31).

Hráčky Brühlu zdolali Nottwil vo finálovej sérii aj tretíkrát (31:29). Z 32. majstrovského titulu vo Švajčiarsku sa tešili aj pôvodom Slovenka Katarína Šimová a člen realizačného tímu Ľubomír Švajlen.

V I. bundeslige dal Tomáš Urban štyri z piatich gólov v drese Mindenu, ktorý nestačil na favorizovaný tím Füchse Berlín (25:42).

Hádzanári Dessau s jednogólovým Dávidom Mišovýchom zdolali Postupim 39:34 a naďalej sa držia v hre o postup do najvyššej súťaže. Nordhorn-Ligen si poradil s tímom HSG Konstanz 28:21, Dominik Kalafut strelil štyri góly zo šiestich striel.

V skupine o postup do najvyššej španielskej súťaže Nava majúca už istotu návratu medzi elitu prehrala na palubovke rezervy Barcelony 39:41, ale Tomáš Smetánka dosiahol šesť gólov a Jakub Prokop skóroval štyrikrát.

V maďarskej lige potvrdil Ferencváros úlohu favorita v Cegléde (36:31), Jakub Mikita dal za hostí gól a Martin Mazák bol v drese domácich raz vylúčený. Gyöngyös vyhral štvrtýkrát za sebou - tentoraz v Komló 27:26, Martin Potisk sa gólovo presadil zo svojej jedinej strely. Fejér-B.Á.L. Veszprém bez Šimona Macháča prehral na pôde posledeného tímu Budai Farkasok (30:31).

Tréner František Urban úspešne zavŕšil záchranársku misiu s Maloměřicami, keď v odvete baráže o účasť v českej extralige remizovali na pôde Tatranu Litovel 28:28. Prvý zápas doma vyhrali 29:26.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Daniel Pérez / balonmanonava.com