Pekný úspech dosiahli slovenské hádzanárky, ktoré sa v dňoch 2. - 4. novembra 2023 predstavili na 8. medziuniverzitných majstrovstvách sveta (World InterUniversities Championships) v Paríži. Na multišportovom šampionáte patriacom pod Medziuniverzitnú športovú federáciu (IUSF) zastupoval Slovensko v hádzanej výber hráčok z Univerzity Komenského v Bratislave, ktorý bojoval o celkové víťazstvo na turnaji ženských družstiev. Napokon v konkurencii 10 tímov obsadil konečné 2. miesto.

Slovenky pod vedením Martina Križana vyhrali vo francúzskej metropole tri duely v základnej skupine nad súperkami z Londýna (15:1), Paríža (18:6) a Le Creusotu (15:6). Potom si  úspešne počínali vo štvrťfinále proti Saint Joseph University of Beirut (14:4) i semifinále proti IESEG Lille (11:8). Premožiteľky našli až vo finále, v ktorom tesne nestačili na francúzsky tím Aix Marseille (9:10).

Univerzitu Komenského a Slovensko úspešne reprezentovali: Rebeka Turčinová, Dominika Krajčová, Zuzana Miklošová, Katarína Slamková, Veronika Oravcová, Viera Sásiková, Tatiana Daneková, Barbora Havlasová, Karin Zacharová, Magdaléna Bežová a Tereza Rischerová.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: archív M. K.