Slovenský pohár v hádzanej 2023/2024 mal vyvrcholiť 24. marca v Mestskej športovej hale v Trnave finálovým dvojzápasom v oboch kategóriách, ale úspechy slovenských klubov v Európskom pohári spôsobili vynútené zmeny.

Finále domácej pohárovej súťaže mužov medzi Tatranom Prešov a ŠKP Bratislava sa v nabitom kalendári napokon bude hrať už v sobotu 9. marca od 18.00 h v Topoľčanoch, keďže Šarišania majú v pôvodnom termíne SP prvý zápas štvrťfinále EP proti maďarskému Ferencvárosu.

O držiteľkách trofeje v Slovenskom pohári žien sa rozhodne tak, ako bolo pôvodne plánované v Trnave v nedeľu 24. marca, keď od 15.00 h proti sebe nastúpia MŠK Iuventa Michalovce a HC DAC Dunajská Streda.

Termíny a dejiská finálových stretnutí schválil v piatok na svojom zasadnutí výkonný výbor Slovenského zväzu hádzanej. Prvenstvá v SP obhajujú muži Tatrana Prešov a ženy Iuventy Michalovce.

"Chceme sa poďakovať klubom - Tatran Prešov, ŠKP Bratislava, HK Agro Topoľčany, HC Sporta Hlohovec a HK Košice - za ústretovosť pri stanovení nového termínu finále SP mužov. Pri tvorbe kalendárneho plánu pre súťažné ročníky 2022/2023 a 2023/2024 nebol ani jeden voľný víkend bez súťaží EHF súčasne v ženskej a v mužskej kategórii. V minulom súťažnom ročníku postup Iuventy Michalovce do semifinále Európskeho pohára spôsobil rozdelenie spoločného finále SP v Trebišove na dva termíny, a tak je tomu aj tento rok. Úspech Tatrana Prešov a postup do štvrťfinále finále Európskeho pohára takisto spôsobil rozdelenie finále na dva termíny. Z dôvodu obsadenia haly v Trnave v novom termíne prichádza tentokrát aj k určeniu nového dejiska mužského finále. V súťažnom ročníku 2024/2025 už podobná kolízia nevznikne, keďže EHF naplánovala dva voľné víkendy bez súťaží EHF, z ktorých jeden využijeme už nerušene na toto podujatie," uviedol riaditeľ súťaží SZH a MOL ligy Peter Brunovský.

Program finále Slovenského pohára v hádzanej 2023/2024:

MUŽI
sobota 9. 3.: 18.00 h Tatran Prešov - ŠKP Bratislava, hrá sa v Topoľčanoch, priamy prenos na RTVS :ŠPORT

ŽENY
nedeľa 24. 3.: 15.00 h MŠK Iuventa Michalovce - HC DAC Dunajská Streda, hrá sa v Trnave

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH