Hádzanári Bathco Bm. Torrelavega s dvojicou slovenských spojok Markom Jurkovičom a Jakubom Prokopom prehrali v treťom zápase základnej skupiny Európskej ligy na palubovke Vojvodiny Nový Sad o jediný gól 30:31. Slovenskú stopu v zápase zvýraznila rozhodcovská dvojica Andrej Budzák – Michal Záhradník, na ktorú však môžu mať zverenci trénera Jacoba Cuétaru ťažké srdce.

Torrelavega, ktorá je nováčikom v druhej najprestížnejšej klubovej súťaži začala nebojácne. V polovici druhej minúty otvoril skóre Jakub Prokop, ale domáci rýchlo otočili, vo 8.minúte prehrával španielsky tím 1:5 a so štvorgólovým mankom odchádzali zverenci trénera Jacoba Cuétaru aj do šatne po prvom polčase (10:14). Ani po prestávke sa to nevyvíjalo pozitívne v prospech hostí. Ešte v úvode 52.minúty Torrelavega prehrávala 6-gólovým rozdielom (22:28), ale záverečných 8 minút zápasu zvládla takmer dokonale. V útoku premenili svoje šance Prokop, hviezdny krídelník Férnandéz a 42 sekúnd pred koncom vyrovnal na 30:30 Colunga. O cenný bod obral Torrelavegu krídelník Cangiani, keď 4 sekundy pred záverom zápasu fauloval najlepšieho hráča domácich Ahmeda Husseina po tom, ako chytil odrazenú loptu od brankára (10 striel/7 gólov). Ponúknutý pokutový hod následne premenil Jovanovič (7 gólov v zápase), ktorý uzavrel na 31:30 pre Vojvodinu. 

„V úvode boli problémom nepremenené čisté šance. Po polčase sme vedeli, že prehrávame zápas, ale domáci nehrali nič svetoborné. Nás brzdili len chyby a vtedy odskočili. Trápili sme sa okrem toho nám rozhodcovia už v úvodnom polčase vylúčili jednotku na pravom krídle (Javiera Muňoza, ktorého si slovenskí fanúšikovia môžu pamätať z pôsobenia v Tatrane Prešov – pozn. red.). Udelili mu červenú kartu za údajný hod loptou do hlavy brankára pri 7-metrovom hode. Preukázateľne ho však trafil do ramena. Veľmi nás to oslabilo,“ začal hodnotenie pre SZH Jakub Prokop, ktorý v zápase premenil z 9 striel na gól 7 a bol najefektívnejším hráčom svojho mužstva. „Keď sme prehrávali už o 5-6 gólov, tak sme konečne začali hrať to, čo máme. Obrana šlapala a išiel nám aj útok. Dotiahli sme to na remízu, ale v posledných sekundách sa stalo to isté, čo proti Nexe. Vtedy to bol 9-metrový hod, teraz náš hráč fauloval na sedmičku. Veľa z nás hrá Európsku ligu prvýkrát v kariére a chýba nám rozvaha v posledných sekundách. Ak by sme bodovali s Nexe a teraz aj vo v Novom Sade, mohli sme mať v tabuľke už 3 body a oveľa ľahší postup zo skupiny. Teraz sme si to však skomplikovali,“ sebakriticky zhodnotil Prokop. Ďalší slovenský reprezentant Marko Jurkovič dal z troch streleckých pokusov jeden gól. 

Autor: slovakhandball.sk

Foto: Bathco Balonmano Torrelavega