Potešujúca správa dorazila v oblasti vzdelávania hádzanárskych trénerov. Slovensko má trinásť nových trénerov s titulom EHF Master Coach.

Začiatkom minulého týždňa (22. - 23. januára 2024) absolvovali v Olomouci záverečné skúšky poslucháči štúdia EHF Master Coach. Boli medzi nimi viaceré známe mená: bývalí reprezentanti, ligoví hráči a v súčasnosti už aj kormidelníci ako napríklad kouč popredného švajčiarskeho prvoligového tímu HC Kriens-Luzern a bývalý tréner slovenskej mužskej reprezentácie Peter Kukučka, ďalej Pavol Jano, pod ktorého vedením si v aktuálnej sezóne úspešne počínajú hádzanári Tatrana Prešov, asistenti súčasného kouča národného tímu SR Fernanda Guricha - Pavol Polakovič a Rastislav Jedinák, tréner suveréna na ženskej domácej scéne a aktuálne aj štvrťfinalistu Európskeho pohára Peter Kostka z MŠK Iuventa Michalovce, kouč kadetov SR Radoslav Antl, Tomáš Straňovský a Tomáš Kysel, ktorí vedú predkadetskú reprezentáciu. 

Všetci slovenskí poslucháči, ku ktorým okrem spomenutých patrili aj Ľuboš Hepner, Stanislav Pupík, Maroš Vikartovský, Martin Spuchlák a Pavel Franko, úspešne obhájili záverečné práce a po schválení v centrále Európskej hádzanárskej federácie im bude udelená EHF Master Coach PRO licencia, najvyššia kvalifikácia trénerov v Európe.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH