Hádzanári Ferencvárosu Budapešť po troch dueloch bez výhry zabrali naplno na palubovke tímu PLER (32:24) a v tabuľke najvyššej maďarskej súťaže sa posunuli na 3. priečku za Veszprém a Szeged. Pilier defenzívy zeleno-bielych Jakub Mikita odohral 33 minút a svoj jeden strelecký pokus premenil na gól.

Vo Francúzsku sa ligový duel medzi tímami Saint-Raphaël Var Handball a Fenix Toulouse Handball skončil zmierlivo 30:30, čo hosťom s brankárom Teodorom Paulom stačí na upevnenie si 4. pozície v tabuľke.

V druhom stretnutí semifinálovej série vo Švajčiarsku sa presadil tím GC Amicitia Zürich, ktorý zdolal zverencov trénera Petra Kukučku z HC Kriens-Luzern 31:29 a vyrovnal stav na 1:1 na zápasy.

V Chorvátsku Lokomotiva Záhreb uspela na pôde tímu Zamet Rijeka (30:22), k čomu výrazne prispela slovenská pivotka Nikoleta Trúnková, ktorá sa prezentovala siedmimi strelami a rovnakým počtom gólom. V druhom vystúpení za sebou mala stopercentnú streľbu.

Súboj prvého so štvrtým v nórskej lige dopadol jasne pre lídra, keď hádzanárky Kristiansandu pod taktovkou Slováka Tomáša Hlavatého rozdrvili Fredrikstad 40:19.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Rukometni klub Lokomotiva Zagreb