V MŠK Iuventa Michalovce okrem zmien v hráčskom kádri vyriešili počas letnej pauzy aj obsadenie dôležitého funkcionárskeho postu. Na pozícii športovej riaditeľky skončila z osobných dôvodov Helena Aspridu. Jej muž Boris Aspridis, ktorý v michalovskom klube zastával funkcie asistenta trénera v družstve žien a kondičného trénera, totiž prijal ponuku od českého mužského hádzanárskeho majstra z Karvinej.

„Vedeli sme, že táto situácia musí raz nastať. Trochu nás to však teraz zaskočilo. Nerátali sme s tým, že tieto zmeny budeme robiť teraz. Podarilo sa nám ich nahradiť a teraz je to už o tom, aby si to celé sadlo. S Helenou i Borisom sme boli maximálne spokojní a k ich práci sme nemali žiadne výhrady. Odviedli u nás kusisko poctivej roboty. Chcel by som sa im poďakovať za účinkovanie v našom klube," vysvetlil prezident Iuventy Patrik Sabov. 

Aspridu nahradí iná bývalá hráčka - brankárka, neskôr trénerka, organizačná pracovníčka či vedúcu družstva Milica Palovčáková. „Milica bola v minulosti súčasťou klubu. Aj teraz bola v blízkosti klubu a keď sme potrebovali pomoc, rada pomohla. Našou myšlienkou bolo, aby sme post športového riaditeľa obsadili človekom, ktorý klub pozná a nemusel by sa zoznamovať s prostredím. Ona túto podmienku spĺňa. Som rád, že našu ponuku prijala," pokračoval Sabov.

Správa o Palovčákovej zaradení sa objavila v čase, keď si ona plnila povinnosti ako trénerka brankárok v reprezentácii predkadetiek Slovenska. „Prezident mi ozrejmil situáciu, predostrel ponuku a predstavil víziu. Prostredie klubu a súťaží, v ktorých participuje, je mi známe. Niekoľko sezón som bola súčasťou toho a bolo to veľmi obohacujúce. Je to veľká a vzácna príležitosť. Cením si ju, a preto som sa rozhodla zhostiť tejto úlohy. Predstavuje mnoho výziev, ale aj príležitostí spraviť niečo dobré a prospešné, z čoho by benefitoval nielen klub, ale v istých ohľadoch aj miestna komunita, od ktorej sa klubu dostáva veľkej podpory," uviedla pre klubový web Palovčáková.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: zhk-iuventa.sk