Ani záver tohto týždňa nebude bez hádzanej na televíznych obrazovkách. Z najvyšších súťaží sú pripravené dva priame prenosy na RTVS :ŠPORT. V rámci programu Niké Palubovka sa priaznivci hádzanej pri televíznych obrazovkách môžu tešiť na atraktívny zápas dvoch medailistov z minulého ročníka MOL ligy a na stretnutie dvoch zatiaľ nezdolaných tímov v Niké Handball extralige 2023/2024.

V sobotu 16. septembra od 15.30 h nastúpi HK Slovan Duslo Šaľa v 3. kole spoločnej slovensko-českej súťaže proti aktuálnemu lídrovi tabuľky DHK Baník Most, ktorý víťazne zvládol oba doterajšie duely sezóny. Šalianky v minulom kole prehrali v Olomouci (27:35), a tak bodový zisk proti kvalitnému českému tímu by zverenky trénera Petra Pčolu brali všetkými desiatimi. Tie v závere uplynulej sezóny dokázali s Mostom doma remizovať (26:26) a zaistili si striebornú priečku v rámci MOL ligy práve pred Baníkom.

V nedeľu 17. septembra sa v rovnakom čase predstavia aj televíznym divákom hádzanári tímov HK Agro Topoľčany a Záhoráci Stupava/Malacky. Oba majú zatiaľ stopercentnú bilanciu. Pre Topoľčancov to bude tohtosezónna domáca premiéra, keďže na konte majú výhru v Bratislave (22:20). Záhoráci uspeli v dvoch súbojoch - najskôr v Hlohovci (33:30) a potom tiež v metropole SR nad ŠKP (27:25) a v tabuľke sú o skóre druhí za vedúcim Tatranom Prešov.

Priame televízne prenosy sa po oba dni začnú už o 15.20 h. Ostatné zápasy sa dajú sledovať prostredníctvom internetových prenosov na Niké TV.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH