Nový ročník Slovenského pohára v hádzanej mužov a žien vyžrebujú v utorok 19. septembra 2023 o 10.30 h na bratislavskom sekretariáte Slovenského zväzu hádzanej, pričom zo žrebu bude živé vysielanie prostredníctvom youtubového kanála SZH a na sociálnych sieťach SZH. V kategórii mužov sa začne už v októbri, u žien až v decembri.

Do SP mužov sa sa prihlásilo dovedna 14 účastníkov - jedenásť extraligistov: MŠK P. Bystrica, MHC Štart N. Zámky, ŠKP Bratislava, HC Sporta Hlohovec, Tatran Prešov, HK Agro Topoľčany, HáO TJ Slovan Modra, MHáK Martin, HK Košice, HK Kúpele Bojnice, Záhoráci Stupava/Malacky a traja prvoligisti: ŠK DAC D. Streda, HŠK-74 Kolárovo, HBC Trnava.

Do úvodného osemfinálového kola sa zapojí tucet tímov, z prihlásených majú voľno obaja finalisti predchádzajúcej edície MŠK Považská Bystrica a Tatran Prešov, ktorí sú tak už istými štvrťfinalistami. O zvyšných šiestich postupujúcich sa rozhodne na palubovke, jednotlivé dvojice určí utorkový žreb. Prvoligisti budú automaticky hrať v domácom prostredí.

Žreb slovenského pohára môžete sledovať live na našom YouTube kanály. 

Tu.

V kategórii žien bude v SP účinkovať len kvarteto družstiev, minulosezónnych účastníkov MOL ligy: HK Slovan Duslo Šaľa, MŠK Iuventa Michalovce, HC DAC D. Streda, AHT HC Tatran Stupava, ktorý už aktuálne pôsobí v I. lige. Na základe počtu prihlásených družstiev sa v SP žien začne až od semifinále, ktorého dvojice vyžrebujú v utorok. Aj tu má prvoligista automaticky výhodu domáceho prostredia. Víťazi semifinálových duelov postúpia do finále. Zdolaní semifinalisti už nehrajú o 3. miesto.

Dejiskom finále bude na základe rozhodnutia výkonného výboru Slovenského zväzu hádzanej Mestská športová hala v Trnave, kde sa o držiteľoch trofejí rozhodne 23. a 24. marca 2024.

Všetky zápasy v Slovenskom pohári sa hrajú vyraďovacím systémom len na jedno stretnutie, a to do rozhodnutia. V prípade remízy v riadnom hracom čase nasleduje vždy hneď priamo rozstrel zo značky 7 m hodu, nepredlžuje sa.

Prvenstvá v SP zo sezóny 2022/2023 obhajujú hádzanári Tatrana Prešov a hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH