Naša ženská reprezentácia sa od pondelka pripravuje v maďarskom meste Sárospatak neďaleko hraníc so Slovenskom. V závere týždňa sa Slovensky predstavia na kvalitne obsadenom Karpatskom pohári v Rumunsku. Po septembrovom zraze v Šamoríne je toto ďalší týždeň prípravy na blížiace sa majstrovstvá Európy (28.11. – 15.12.2024).

Slovenky majú dvojfázové tréningy, ktoré trvajú pod vedením španielskeho trénera Jorgeho Dueñasa a jeho asistenta Petra Pčolu minimálne dve hodiny. Popoludní sa družstvo venuje videoanalýzam alebo mítingom zameraným na rôzne herné činnosti.

Okrem už dávnejšie avizovanej absencie zranenej šalianskej krídelníčky Laury Brezánskej, chýba z nominovaných hráčok ešte brankárka Iryna Yablonská. Trápi ju zranené koleno. V nominácii ju nahradí Simona Tomovčíková z Dunajskej Stredy, ktorá sa pridá k družstvu v stredu. „Trénujeme zatiaľ dve, ja a Baša. Je to super, cítime sa dobre a čakáme na Simu. Mrzí ma, že Ira je zranená. Dúfam, že si dá to koleno dokopy čo najrýchlejšie,“ reagovala na absenciu Yablonskej kolegyňa z brány Bella Oláhová.

Na zraz napokon nepricestovala pre zranenie členka ani pivotka Diana Michálková a nahradila ju Orsolya Demeter zo Šale.

Tréningový program v utorok dopoludnia spestril teambuilding v zábavnom parku Zemplén Kalandpark. Dievčatá aj členovia realizačného tímu si užili nielen nádherné výhľady na okolitú prírodu, ale aj poriadnu dávku adrenalínu. Všetko to odštartovalo na bobovej dráhe, nasledovala jazda lanovkou na výhliadku a cesta späť dole bola už bez sedačiek – iba na tenkom oceľovom lane. Zipline napokon zožal najväčší úspech a odvahu naň nabrala aj väčšina realizačného tímu. „Bol to veľmi dobrý nápad. Konečne sme sa išli všetky spolu aj niekam zabaviť. Na začiatku sme síce mali rešpekt, ale už bobová dráha hneď na začiatku bola super a chceli sme zažiť ešte viac. Dole sme doslova leteli. Zipline som už pred nejakými desiatimi rokmi vyskúšala. Teraz som sa bála oveľa viac, ale za tie výhľady to stálo. Navzájom sme sa hecovali a zažili super dopoludnie. Na hotel sa vrátili všetky spokojné, šťastné a oddýchnuté,“ zhodnotila teambuilding kapitánka nášho národného tímu Réka Bíziková.

Aktualizovaná nominácia Slovenska na Karpatský pohár (25. – 27.10.2024)

brankárky: Barbora Jakubíková (MŠK Iuventa Michalovce), Bella Oláhová (HK Slovan Duslo Šaľa), Simona Tomovčíková (HC DAC Dunajská Streda),                                                                          pivotky: Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda), Viktória Györiová (Nemzeti Kézilabda Akadémia/Maď.), Orsolya Demeter (HK Slovan Duslo Šaľa),                                                                   

spojky: Alena Dvorščáková, Dorota Bačenková (obed MŠK Iuventa Michalovce), Erika Rajnohová (HC DAC Dunajská Streda), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvár SC/Maď.), Karin Bujnochová (Szombathelyi KKA/Maď.), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa), Adriana Holejová (OGC Nice Côte d´Azur Handball/Fra.), Tatiana Šutranová (CS Măgura Cisnădie/Rum.), 

krídelníčky: Martina Popovcová (MŠK Iuventa Michalovce), Lenka Ratvajská (HK Slovan Duslo Šaľa), Réka Bíziková (Komáromi KVSE/Maď.), Nataliia Dmytrenko (JKS Jaroslaw / POL). 

Autor: slovakhandball.sk