Najaktívnejší klub v príchodoch hráčov počas letného medzisezónneho obdobia je zatiaľ HK Bojnice. Bronzový medailista z uplynulej sezóny Niké Handball extraligy predstavil už piatu posilu. Je ňou Erik Žilinčík. Tridsaťštyriročný pivot prichádza do družstva trénera Tomáša Mažára z vicemajstrovského tímu MŠK Považská Bystrica. Žilinčík strávil na Považí tri sezóny, počas ktorých získal všetky tri medaily (1 - 1 - 1) vrátane najcennejšej za titul šampióna 2022/2023, navyše prispel k zisku Slovenského pohára 2021/2022.

S jeho menom sa v zákulisí spomínala najmä alternatíva návratu do HK Agro Topoľčany, ale v uplynulých dňoch sa zrodil jeho angažmán v neďalekých Bojniciach. Považskobystrický odchovanec pôsobil v Topoľčanoch v rokoch 2011 - 2019 a pred návratom do tímu MŠK okúsil aj zahraničné pôsobiská v nemeckých kluboch VT Zweibrücken Saarpfalz a HSG Werratal 05.

"Erikove skúsenosti, rýchlosť a bojovnosť určite prinesú do našej hry vyššiu kvalitu," uviedol bojnický klub k príchodu Žilinčíka na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti.

Už predtým Bojničania oznámili príchody Michala Holdoša, Tomáša Smetánku, Simona Cerovského a Juraja Briatku.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB HK Bojnice