V českej extralige sa začala séria o bronz. Lepšie do nej vstúpili Lovosice, ktoré aj bez zraneného Mareka Hniďáka vyhrali nad Kopřivnicami 30:26. Za zdolaných dal Otto Kancel jeden gól. V baráži o účasť v najvyššej súťaži síce Maloměřice s dvojgólovým Adrianom Gábrišom podľahli v odvete tímu Tatran Litovel 23:25, ale predtým vyhrali 39:34 a udržali sa v extralige.

Jakub Mikita pre tri vylúčenia a červenú kartu v 46. min nedohral v maďarskej lige duel Ferencvárosu s Dabasom (39:38). HE-DO B.BRAUN Gyöngyös s Martinom Potiskom pokoril 35:32 Budakalász, za ktorý Michal Tóth ml. predviedol v bránke tri zákroky zo 17 striel.

V Nórsku si Vipers Kristiansand vybojoval účasť vo finále, keď zverenky trénera Tomáša Hlavatého vyhrali druhé semifinále na pôde Larviku 39:25.

V maďarskej lige naplnil papierové predpoklady Mosonmagyaróvár, keď MTK Budapešť deklasoval 42:28. Barbora Lancz sa štyrikrát dostala k zakončeniu a trikrát bola úspešná. Tím NEKA nestačil na favorizovaný Ferencváros, ktorému podľahol 23:38. Viktória Györiová premenila dve zo z troch striel na gól, raz bola vylúčená, pričom odohrala takmer 45 minút.

Prvé finále švajčiarskeho play-off víťazne zvládli hráčky LC Brühl Handball, keď zdolali GC Amicitia Zürich 29:27 a ujali sa vedenia 1:0. Petra Škoricová a Katarína Šimová sa nezapísali do streleckej listiny.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB Vipers Kristiansand