Slovenská hádzanárska reprezentácia juniorov Slovenska absolvovala v piatok v rámci sústredenia v Púchove prvý z dvojice medzištátnych priateľských stretnutí so Severným Macedónskom. Zverenci trénera Michala Barana odohrali duel rozdielnych polčasov, o čom svedčí aj skutočnosť, že v 27. min vyhrávali 9:6 a o 21 minút neskôr svietil na ukazovateli skóre stav 10:20. Napokon podľahli 16:29 (9:9).

"Môžem povedať, že v I. polčase bola 27 minút veľká spokojnosť s nasadením v obrane, veľmi kvalitný výkon brankára za agresívnou obranou, proti ktorej sa hráči súpera ťažko presadzovali. V posledných troch minútach sme Severomacedónčanov postavili troma technickými chybami v útoku na nohy, čo oni využili na vyrovnanie. Nezachytili sme úvod druhého dejstva, v prvej štvrťhodine sme skórovali len raz a súper nám ušiel. Tam sme sa zosypali a začali sme robiť veci, ktoré sme dovtedy nerobili. Na väčšinu hráčov doľahla únava, zbytočne sme strácali lopty, prestali sme sa hýbať bez lopty a utvárať tlak na obranu protivníka. Škoda druhého polčasu, ale ideme ďalej," zhodnotil výkon tréner juniorov SR Michal Baran, ktorého hráči budú mať šancu odčiniť prehru v sobotňajšej odvete so začiatkom o 15.00 h.

Slováci sa pripravujú na júlové majstrovstvá EHF (nižšia kategória ME) hráčov do 20 rokov v kosovskej Prištine (13. - 21. 7. 2024).

Výsledok - sobota:
Slovensko - Severné Macedónsko 16:29 (9:9)
Najviac gólov za juniorov SR: M. Jurkovič 5, Mitaľ 3/1, Fenár, Dudlák a Ďurana po 2 

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Viktor Zamborsý