Hádzanárske reprezentantky Slovenska v kategórii predkadetiek absolvovali na turnaji European Open (1. - 5. 7. 2024) vo švédskom Göteborgu určeného pre reprezentačné tímy hráčok do 16 rokov svoj predposledný zápas. V bojoch o umiestnenie na 9. - 20. mieste si úspešne počínali proti tímu Faerských ostrovov, ktorý zdolali 23:17 (13:9) a v konečnom poradí G-skupiny obsadili 3. priečku. To zároveň znamená, že v piatok budú zverenky trénerského tria Pavol Streicher, Ľuboš Hepner a Milica Palovčáková hrať o konečnú 13. priečku proti tretiemu družstvu z "háčka" - Poľsku.

"Víťazstvo nás teší, ale výkon určite nebol podľa našich predstáv. Prispôsobili sme sa hre súpera, dievčatá hrali nedôsledne v obrane a v útočnej fáze fáze pri zakončení po vypracovaných príležitostiach. Verím však, že do posledného duelu na turnaji sa ešte dáme fyzicky dokopy a zodpovedne sa pripravíme na Poľky. Chceme sa prezentovať inou hrou a iným výkonom ako dnes," poznamenal kouč SR Ľuboš Hepner.

Stretnutia sa hrajú na 2 x 20 min. Zápasy je možné sledovať na EHF TV.

Výsledky - štvrtok:
o 9. - 20. miesto - G-skupina:

Slovensko - Faerské ostrovy 23:17 (13:9)
Najviac gólov za SR: Gogolová a B. Karkušová po 5

Konečné poradie v G-skupine: 1. Holandsko 10 bodov, 2. Chorvátsko 8, 3. Slovensko 6, 3. Fínsko 4, 4. Litva 2, 5. Faerské ostrovy 0

Najbližší program Sloveniek - o 13. miesto:
piatok 5. 7.: Slovensko - Poľsko

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH