O úspech slovenskej hádzanej sa namedzinárodnom halovom mládežníckom turnaji Prague Handball Cup 2024, ktorý sa v tradičnom veľokonočnom termíne (28. 3. - 1. 4. 2024) uskutočnil v českej metropole, postarali hádzanári ŠK Zemplín Trebišov a hádzanárky HC DAC Dunajská Streda.

Mladší dorastenci tohto klubu si v kvalitnej konkurencii vybojovali prvenstvo na jednom z najväčších mládežníckych podujatí, na ktorom sa hralo v desiatich kategóriách - piatich chlapčenských a piatich dievčenských (od ročníka nar. 2005 až po 2013 a mladších). Trebišovčania v osemfinále vyradili slovinský RD Herz Šmartno 15:13, vo štvrťfinále švédsky OV Helsingborg 19:18, v semifinále si poradili s RK Slovenj Gradec zo Slovinska 17:12 a vo finále pokorili aj chorvátsky MRK Sesvete 20:17.

Darilo sa aj starším žiačkam Dunajskej Stredy, ktoré sa prebojovali až do finále svojej kategórie a v ňom tesne nestačili na holandský VOC Amsterdam (13:14).

Na turnaji štartovalo viacero klubov zo Slovenska. Ako si počínali a aké výsledky dosiahli v konfrontácii s tímami z rôznych kútov Európy, si môžete pozrieť na oficiálnej stránke organizátorov, kde nájdete všetky výsledky: phc.cz.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Prague Handball Cup