Pred veľkonočnými sviatkami priniesol hádzanársky program bohatú nádielku zápasov. Potešiteľné bolo, že vo viacerých sa strelecky presadili slovenské reprezentantky, ktoré na budúci týždeň čakajú rozhodujúce boje v kvalifikácii ME 2024.

Hádzanárky OGC Nice po štyroch výhrach za sebou nestačili doma na Chambray Touraine (26:29), Adriána Holejová sa však presadila až šesťkrát.

Barbora Lancz strávila na palubovke pri triumfe Mosonmagyaróváru v maďarskej lige nad Vasasom 35:26 až 54 minút a na gól premenila päť zo šiestich striel. Viktória Oguntoyová predviedla pät zákrokov pri 22 strelách pri výhre Dunaújvárosu nad družstvom NEKA (32:20), za ktorý strelila Viktória Györiová dva góly z troch striel. Budaörs zvíťazil v Kisvárde 21:17, Anette Emma Hudáková skórovala raz z dvoch pokusov.

V najvyššej poľskej súťaži Zaglebie Lubin vyhralo v Gniezne 34:25, na čom mali podiel aj Slovenky. Karin Bujnochová strelila štyri góly, jeden z pokutového hodu. Na súpiske figurovala aj Simona Szarková.

V nórskej lige si suverénne počínal Vipers Kristiansand s trénerom Tomášom Hlavatým, ktorý zdolal Larvik na jeho pôde 31:23.

V nadstavbovej skupine najvyššej švajčiarskej súťaže si Winterthur s Miriam Barancovou poradil s Zugom 28:26.

Séria hádzanárov španielskej Navy bez prehry sa skončila u lídra z Barcelony, kde podľahli 25:36. Tomáš Smetánka strelil šesť gólov z jedenástich striel a pridal jednu asistenciu.

V dôležitom súboji o záchranu v najvyššej nemeckej súťaži uspel Stuttgart s Martinom Slaninkom proti Bergischeru HC 27:26. Stuttgart naplno zabodoval po troch prehrách.

V II. bundeslige sa Dessau presadilo proti Hüttenbergu 35:23, k zisku dvoch cenných bodov prispel Dávid Mišových jedným gólom. Jeden presný zásah z jednej strely mal na konte aj Dominik Kalafut, ale jeho Nordhorn-Lingen nestačil doma Dormagen 25:27.

Vo Švajčiarsku sa začalo play-off. St. Gallen s Mariánom Žernovičom podľahol Zürichu 25:33, slovenský brankár mal šesť zákrokov pri 25 strelách súpera. Úspešne vstúpil do štvrťfinálovej série HC Kriens-Luzern, ktorý pod vedením Petra Kukučku zdolal Bern 34:31.

Ferencváros, súper Tatrana Prešov vo štvrťfinále Európskeho pohára, si v generálke pred odvetou na Šariši podelil body s Balatonfüredom (30:30). Jakub Mikita si pripísal jedno vylúčenie.

V play-out českej extraligy neuspeli Maloměřice v Hraniciach (27:30) napriek trom gólom Adriana Gábriša.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB OGC Nice Côte d'Azur Handball