Vo výbornej streleckej forme je slovenský reprezentant Marek Hniďák, ktorý vo štvrťfinále českej extraligy nastrieľal za Lovosice proti Zubří v dvoch zápasoch (34:29 a 34:31) dovedna 22 gólov (12+10). Za hostí vyšiel Mikuláš Kucsera najskôr naprázdno, potom dosiahol päť gólov. Frýdek-Místek s trénerom Danielom Valom a hráčom Mariánom Hajkom ťahal dvakrát za kratší koniec proti Plzni (33:35, 23:33). Brno dvakrát nestačilo na Karvinú (17:26 a 22:25), Jakub Tóth si pripísal dva góly a dve vylúčenia, na súpiske figuroval aj Andrej Furman. Stav série medzi Kopřivnicami a pražskou Duklou je 1:1 na zápasy (35:36 a 30:26). Za domácich si Otto Kancel pripísal gól a dve vylúčenia, za hostí Marek Hlinka päť gólov (3+2) a Matúš Moravčík dve vylúčenia. V skupine o udržanie si Maloměřice poradili so Strakonicami (29:27), k čomu piatimi gólmi prispel Adrian Gábriš.

Cenný bod získal v maďarskej lige Budakalász, ktorý remizoval s Tatabányou 30:30. Michal Tóth ml. predviedol osem zákrokov z 30 striel súpera. Gyöngyös pokoril Eger 31:26, Martin Potisk strelil šesť gólov, na ktoré potreboval desať pokusov.

Vo Švajčiarsku zaváhal druhý HC Kriens-Luzern pod vedením Petra Kukučku doma s Pfadi Winterthur 26:29. St. Gallen prehral v Zürichu hladko 22:37, Marián Žernovič  chytil jednu zo 16 striel.

V talianskej lige potvrdil Brixen, klub Mareka Korbela (1 gól a 3 asistencie), úlohu favorita proti Albatru (32:24).

Hádzanári Toulouse s brankárom Teodorom Paulom v krátkom časovom odstupe nestačili druhýkrát na Nantes. Po vyradení v semifinále Francúzskeho pohára (26:28) s ním prehrali aj v lige na jeho pôde 30:40.

V španielskej Lige Asobal uspela Nava proti Irunu 29:28 aj s prispením Tomáša Smetánku, ktorý skóroval dvakrát z troch striel a pridal jednu asistenciu. Jeho spoluhráč Jakub Prokop nehral pre zranenie.

V najvyššej nemeckej súťaži Lipsko, v ktorom ako asistent trénera pôsobí Miloš Putera, prekvapujúco podľahlo Eisenachu 29:31. Martin Slaninka si so Stuttgartom pripísal prehru v Gummersbachu 27:35.

V II. bundeslige Dessau bez gólového prispenia Dávida Mišovýcha získalo dôležité body v Essene (28:23), Nordhornu-Lingen nestačili dva góly Dominika Kalafuta na úspech proti Ludwigshafenu (24:37).

Ferlach s brankárom Michalom Martinom Konečným prehral vo štvrťfinále Rakúskeho pohára s Hardom 25:38.

V nižšej poľskej súťaži si Gwardia Koszalin suverénne poradila s Jeziorakom 41:27, Ľubomir Ivanicja prispel 7 gólmi.

Nórsky obhajca triumfu v Lige majstrov Vipers Kristiansand nebude chýbať vo štvrťfinále, keď na postup cez maďarský Debrecín stačila zverenkám kouča Tomáša Hlavatého v odvete remíza 27:27.

Vo štvrťfinále Európskej ligy sa skončilo účinkovanie maďarského Mosonmagyaróváru, ktorý podľahol tímu CS Gloria Bistrita aj v odvete (25:27). Barbora Lancz dala z 11 pokusov šesť gólov hostiek, raz bola vylúčená.

V chorvátskej lige Lokomotiva Záhreb, klub Nikolety Trúnkovej, poľahky vyhral na palubovke Rudaru Labin 34:22.

V súboji tabuľkových susedov v Maďarsku sa tešili hráčky družstva NEKA, keď pokorili Kisvárdu 31:28. Viktória Györiová premenila na gól všetky tri strely a odohrala 42 minút.

Rakúsky Tulln napriek štyrom gólom Nicol Nejedlíkovej (nepremenila jednu sedmičku) podľahol na pôde MGA Fivers 22:27. Stockerau si poradil s JAGS Roomz 31:27 aj vďaka šiestim gólom Diany Michálkovej, ktorá mala na konte okrem toho jedno vylúčenie.

Vo Švajčiarsku si Brühl poradil s Winterthurom 35:28, Katarína Šimová prispela dvoma gólmi a dvakrát bola vylúčená, Petra Škoricová sa nezapísala do štatistík.

V Poľsku nestačil v nadstavbovej skupine o titul Koszalin (brankárka Alexandra Ivanytsia) na Lublin (23:35), v skupine o záchranu vyhral Jaroslaw (brankárka Annamária Musáková, krídelníčka Natalia Dmytrenková) na pôde Kaliszu 33:26.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: FB Lovci Lovosice