Hádzanárske predkadetky Slovenska zakončili vo štvrtok sústredenie v Dunajskej Strede a už v najbližších dňoch ich čaká ďalšia akcia, na ktorú sa svedomito pripravovali. Pod vedením trénerského triumvirátu Pavol Streicher, Ľuboš Hepner a Milica Palovčáková absolvujú od 1. do 5. júla 2024 vystúpenie na turnaji European Open vo Švédsku za účasti 20 národných tímov hráčok do 16 rokov, ktoré žreb rozdelil do štyroch päťčlenných skupín.

Mladé Slovenky si v základnej A-skupine zahrajú proti Holanďankám, Nemkám, Fínkam a Švajčiarkam. Do hlavnej fázy postúpia prvé dva tímy, o umiestnenie budú pokračovať aj zvyšné.

European Open, na ktorom sa každoročne striedajú výbery dievčat do 16 a chlapcov do 18 rokov, je súčasťou tradičného veľkého medzinárodného podujatia pre mládež s názvom Partille Cup vo švédskom Göteborgu. Obhajkyňami prvenstva spred dvoch rokov sú Španielky.

Nominácia predkadetiek Slovenska
Zara Barbara Gogolová (ŠŠK CVČ Nesvady), Mária Bartková, Anna Šubjaková (obe Slovan Malá Fatra HK Žilina), Anežka Stránska, Barbora Karkušová (obe HC Tatran Stupava), Lujza Rozi Bölcskei (Handball Zlatná na Ostrove), Kristína Görögová, Kristína Sekáčová, Ema Augustínová (všetky MHK Bytča), Laura Kurňavová, Tamara Gerasimov, Scarlet Špendlová, Diana Stloukalová (všetky HK Slovan Duslo Šaľa), Liliana Gogová (ŠKP Topoľčany), Eszter Komlós, Borsika Lily Somogyi (obe HC DAC Dunajská Streda)

Program zápasov Sloveniek v A-skupine:
pondelok 1. 7.: 8.30 h Holandsko - Slovensko, 18.00 h Slovensko - Nemecko
utorok 2. 7.: 8.30 h Fínsko - Slovensko, 15.00 h Slovensko - Švajčiarsko

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH