Reprezentácia predkadetov (ročníky 2008 a 2009) absolvovala tréningový zraz v Púchove. Hráči pod vedením trénera Tomáša Straňovského sa pripravujú na vrchol roka, ktorým bude decembrový turnaj Olympijských nádejí v Poľsku.

Mladí Slováci absolvovali v Púchove 7 tréningových jednotiek. „Cieľom zrazu bolo stretnúť sa po takmer pol roku, čo sme spolu neboli. Chceli sme vidieť, v akom stave sú hráči. Takmer všetci nominovaní prišli okrem zraneného Jakuba Valenta a v deň zrazu sa zranil ešte Filip Roman. Na to sme operatívne zareagovali a pozíciu pivota nahradili. Počas tréningov sme sa zameriavali najmä na spoluprácu v obrane, prešli sme si aj presilové hry, hru 6 na 6 počas oslabenia a mali sme aj jeden simulovaný zápas,“ priblížil tréner Tomáš Straňovský, podľa ktorého tento zraz splnil svoj účel. „Chlapci pracovali tak, ako sme od nich očakávali. Samozrejme, je tam čo zlepšovať. Musíme popracovať na rozvážnosti a disciplíne, čo sa týka útočnej hry, ale máme na to ešte čas. Chceme sa zdokonaľovať aj na ďalších zrazoch,“ zhodnotil tréner.

Najbližšie sa reprezentácia predkadetov stretne už 4.novembra opäť v Púchove. Našich mladíkov čakajú prípravné zápasy proti Rakúšanom. „Tam by sme chceli všetky tieto natrénované veci preniesť. Počas medzištátneho stretnutia sa uvidí, či pracujeme dobre a na čo sa treba ešte zamerať,“ doplnil tréner našich predkadetov.

Nominácia predkadetov:

Adrián Fekeč, Filip Roman (obaja MŠK Považská Bystrica), Jakub Verčimák, Matúš Majirský, Dávid Kirňak, Artur Bačenko (všetci Tatran Prešov), Matúš Sivák, Patrik Mikula (obaja HK Bojnice), Nico Straňovský, Patrik Struhár, Adam Michlian, Jakub Boťanský, Alex Bednárik (všetci MHC Štart Nové Zámky), Richard Múdry (SPORTA Hlohovec Academy), Štefan Kríž (ŠK Zemplín Trebišov), Gabriel Török (TJ Strojár Malacky), Toman Kubík (HáO TJ Slova Modra). 

Autor: slovakhandball.sk