Európska hádzanárska federácia (EHF) zverejnila vo štvrtok menoslov klubov so záujmom o štart v Lige majstrov mužov 2024/2025. Medzi 21 uchádzačmi je aj Tatran Prešov. Slovenský šampión požiadal o zaradenie do najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaže, keďže podľa renkingu by mal štartovať "len" v Európskej lige.

Okrem Tatrana je ešte ďalších 11 tímov, ktoré sa na EHF obrátili s rovnakou požiadavkou. K nim potom treba pripočítať ešte ďalších 9 prihlásených s istým miestom, medzi ktorými sú aj úradujúci víťaz Barca či finalista nedávnej edície Aalborg Håndbold. V základnej skupinovej fáze LM sa predstaví v dvoch skupinách po osem družstiev, čiže do naplnenia šestnástky účastníkov potrebujú vybrať ešte sedem.

Žiadosťami o zaradenie do LM sa bude hodnotiaca skupina zaoberať 19. júna, konečný zoznam účastníkov súťaže v nasledujúcej sezóne bude známy v piatok 21. júna, keď ho bude na svojom zasadnutí v nórskom Osle schvaľovať exekutíva EHF. Žreb skupinovej fázy je na programe vo štvrtok 27. júna vo Viedni.

Zoznam klubov prihlásených do Ligy majstrov hádzanárov 2024/25:

Tímy z krajín s istým miestom:
Aalborg Håndbold (Dán.), Barca (Šp.), Paríž Saint-Germain Handball (Fr.), SC Magdeburg (Nem.), Füchse Berlín (Nem.), Veszprém HC (Maď.), Kolstad Håndball (Nór.), Orlen Wisla Plock (Poľ.), Sporting CP Lisabon (Portug.)

Tímy žiadajúce o zaradenie:
HC Záhreb (Chor.), Fredericia Håndboldklub (Dán.), Bidasoa Irun (Šp.), HBC Nantes (Fr.), OTP Bank - PICK Szeged (Maď.), HC Eurofarm Pelister (S. Maced.), Elverum Håndball (Nór.), Industria Kielce (Poľ.), FC Porto (Portug.), Dinamo Bukurešť (Rum.), Kadetten Schaffhausen (Švajč.), Tatran Prešov (SR)

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: EHF