Po Tomášovi Urbanovi, Teodorovi Paulovi (obaja HK Košice) a Tomášovi Smetánkovi (Kúpele Bojnice) sa do najvyššej domácej súťaže vracia ďalšia výrazná osobnosť slovenskej mužskej hádzanej. V Niké Handball extralige bude pôsobiť Marián Žernovič. Jednotka slovenskej mužskej reprezentácie po dvoch rokoch ukončil pôsobenie vo švajčiarskom tíme TSV St. Otmar St. Gallen a vracia sa na Slovensko - do MŠK Považská Bystrica, teda do klubu, ktorého je odchovancom. V bránke úradujúceho vicemajstra sa objaví po 13 rokoch.

Ako informuje denník Šport vo svojom stredajšom vydaní, Žernovič sa s Považanmi už nejaký čas pripravoval a chytal v prípravných zápasoch. Napokon sa s MŠK dohodol na ročnej zmluve. Tridsaťtriročný gólman pomôže trénerovi Václavovi Strakovi zaceliť dieru, ktorá vznikla, keďže veľká opora tímu Ladislav Kovačin je od júna po operácii ramena a istú časť nadchádzajúcej extraligovej sezóny bude Považanom chýbať. Žernovič je viac ako adekvátnou náhradou Kovačina. Pred St. Gallenom päť rokov chytal v maďarskom Ferencvárosi Budapešť. Na Slovensku chytal v HKM Šaľa, HC Sporta Hlohovec a materskom MŠK Považská Bystrica. 

Ďalšou novinkou z považskobystrickej hádzanárskej kuchyne je príchod dvojmetrového Islanďana Ólafura Brima Stefánssona. Dvadsaťtriročný bývalý mládežnícky reprezentant, s ktorým rátajú na pozíciu zadáka v obrane, pôsobil naposledy v kuvajtskej lige.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: TASR/Jakub Kotian