Juniori Slovenska odohrala na záver sústredenia v Púchove druhý medzištátny priateľský zápas s hádzanárskymi rovesníkmi zo Severného Macedónska. Zverenci trénera Michala Barana po piatkovej prehre 16:29 (9:9) uhrali lepší výsledok, keď podľahli 25:30 (13:19). Streleckým lídrom Slovákov bol tradične Marko Jurkovič, autor piatich presných zásahov.

"Po piatkovom zápase bolo hlavnou úlohou dostať chlapcov do psychickej pohody, aby si opäť verili. Trochu sme mali problémy so zostavou, keďže včera sa nám zranili dvaja hráči, ktorí v odvete nemohli nastúpiť. Chalani to poňali bojovne. Prvý polčas nám ušiel v poslednej desaťminútovke, nepremieňali sme šance. Cez prestávku sme si povedali, že vyhráme aspoň druhé dejstvo a nevzdáme to. Ukázali sme charakter, stiahli sme to na štyri góly a chýbalo pár úspešných striel, aby sme sa dotiahli ešte bližšie. Pozitívne je, že sme opäť začali veriť nášmu hernému systému. Predsavzatie vyhrať druhý polčas sa nám podarilo splniť. Myslím si, že sme boli Severnému Macedónsku okrem druhého polčasu v prvom dueli vyrovnaným súperom," povedal na margo výkonu svojho tímu tréner juniorov SR Michal Baran.

Slováci zavŕšili ďalšiu časť prípravy na júlové majstrovstvá EHF (nižšia kategória ME) hráčov do 20 rokov v kosovskej Prištine (13. - 21. 7. 2024).

Výsledok - sobota:
Slovensko - Severné Macedónsko 25:30 (13:19)
Najviac gólov za juniorov SR: M. Jurkovič 6/3, Fenár a Ďurana po 4, Rojko a M. Pacek po 3

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Viktor Zamborský