Hádzanárska reprezentácia kadetov Slovenska sa po posezónnej pauze opäť zišla na sústredení, ktorým začala záverečnú prípravu na blížiaci sa augustový vrchol roka. Pripravovať sa bude do piatka. Potom budú nasledovať dva dni voľna a opäť zraz v Sečovciach, kde Slováci znova pobudnú do piatka.

"Väčšinou trénujeme trojfázovo. Ráno máme ešte pred raňajkami 5 až 6-kilometrový výbeh, potom trénujeme od 10. do 11.30 a 17.30 do 19.00 h. Okrem toho máme aj rozbory na videu," priblížil Antl náplň jednotlivých dní. "Tento týždeň nemáme v pláne prípravné zápasy. Oslovili sme Košice i Iuventu, ale nesadlo nám to termínovo. Na budúci týždeň sa dvakrát stretneme s Ukrajincami. Vo štvrtok 1. augusta v Trebišove v oficiálnom stretnutí a na druhý deň v Sečovciach, kde trénujeme, aj neoficiálne. Budeme s nimi spoločne modelovať rôzne situácie, ktoré si nacvičíme v tréningoch, napríklad hru 7 na 6. Potrebujeme nájsť ešte jedného súpera na tretí týždeň, čo by mala byť generálka pred šampionátom," pokračoval tréner kadetov SR, ktorí sa pripravujú na majstrovstvá EHF (nižšia kategória ME), Tie budú v termíne 12. - 18. augusta 2024 v domácom prostredí v Humennom.

V pondelok v Sečovciach sa hlavnému koučovi Radoslavovi Antlovi a jeho asistentovi Marekovi Gernátovi hlásilo 21 hráčov z 23-členného kádra. Chýbajú Lukáš Pacek a Adrián Fekeč. "Pridajú sa na budúci týždeň, keď zase nebude k dispozícii Adam Dopjera. Na šampionát zoberieme 18 alebo 20 hráčov, hrať môže len 16, takže je to vlastne aj boj o nomináciu. Sú to aj lídri, ale tiež kvalitatívne vyrovnaní hráči. K tréningom nemôžem nič povedať, chlapci tvrdo pracujú a musím ich len pochváliť. Väčšina z nich po letnej pauze, keď mali trojtýždňový tréningový plán, prišla veľmi dobre pripravená. Máme ich tu viac, keďže počítame s určitou selekciou. Všetci sú zdraví a trénujú bez obmedzení, menšie boľačky nerátajúc," dodal R. Antl.

Nominácia kadetov Slovenska:
Šimon Šebro, Jakub Turek, Martin Tabačko, Peter Tumidalský ml., Ján Kristián Krok, Adam Zubrický, Marek Wittner (všetci Tatran Prešov), Šimon Karvaš, Benjamín Gagyi, Tomáš Smržík (všetci ŠK Zemplín Trebišov), Martin Kyjanek, Sebastian Fujas (obaja MHC Štart Nové Zámky), Marek Grajciar, Tomáš Obulaný (obaja SPORTAcademy Hlohovec), Mário Mišových (HáO TJ Slovan Modra), Juraj Mocko, Matej Boledovič (obaja ŠKP Bratislava), Adrián Fekeč (MŠK Považská Bystrica), Jakub Valent (HK Agro Topoľčany), Patrik Mikula (HK Bojnice), Richard Stovíček (THW Kiel/Nem.), Adam Dopjera (Veszprém Handball Academy/Maď.), Lukáš Pacek (Handballakademie VfL Gummersbach/Nem.). 

Náhradník: Bruno Riljak (MŠK Považská Bystrica).

Autor: slovakhadnball.sk
FOTO: SZH