O skvelú reprezentáciu Slovenska sa na 18. European Masters Handball Championship v hádzanej veteránov v portugalskom meste Paredes (20. - 23. 6. 2024) postarali dva slovenské tímy.

Muži vystupujúci pod názvom Masters Handball SVK sa v kategórii nad 45 rokov stali v osemčlennom štartovom poli zo 4 krajín (Španielsko, Portugalsko, Slovensko, Maďarsko) celkovým víťazmi, keď vyhrali všetkých päť svojich zápasov - tri v základnej skupine a dva vo vyraďovacej časti, keď v semifinále zdolali španielsky BB Mostoles 14:10 a vo finále si poradili s portugalským Masters Porto 17:14. Branislava Augustína vyhlásili za najlepšieho brankára.

Víťazný tím pod vedením trénera Maroša Rumana tvorili Branislav Augustín, Róbert Pintér - Emil Mokryš, Ronald Mojzes, Roman Cingel, Peter Salai, Stanislav Demovič, Peter Lužák, Jozef Benczy, Mário Brezina, Branislav Duboš, Tomáš Sivák, Martin Zachar, Ivan Ragas a Andrej Kandráč.

Ženy ako All Stars s viacerými bývalými reprezentantkami (Kertészová, Blažeková, Štetáková, Vaverková, Súlovská, atď.) obsadili spomedzi siedmich družstiev z piatich krajín (Španielsko, Portugalsko, Dánsko, Maďarsko, Slovensko) skončili štvrté. Po dvoch víťazstvách a triumfe v skupine prišli prehry v semifinále s maďarským družstvom Angyalok 9:13 a o konečnú 3. priečku s dánskym FIF/HOJ 7:11.

VÝSLEDKY

Ženy nad 33 rokov
A-skupina:
All Stars (SR) - Maristas Algemesí (Šp.) 13:8, All Stars (SR) - Pooopotas ADAC (Portug.) 17:7
Konečné poradie v skupine: 1. All Stars 6, 2. Maristas 4, 3. Pooopotas 2
semifinále: All Stars (SR) - Angyalok (Maď.) 9:13
o 3. miesto: All Stars (SR) - FIF/HOJ (Dán.) 7:11
finále: Angyalok (Maď.) - Maristas Algemesí (Šp.) 15:21

Muži nad 45 rokov
B-skupina:
Masters Handball SVK (SR) - ACDM Masters/Imate (Portug.) 11:8, Masters Handball SVK (SR) - Masters Porto (Portug.) 17:10, Masters Handball SVK (SR) - BM Veteranos Sevilla (Šp.) 16:10
Konečné poradie v skupine: 1. Masters Handball 9 bodov, 2. Masters Porto 7, 3. Veteranos de Sevilla 5, 4. ACDM Masters 3

semifinále: Masters Handball SVK (SR) - BB Mostoles (Šp.) 14:10
finále: Masters Handball SVK (SR) - Masters Porto (Portug.) 17:14

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Masters Handball a FB European Masters Handball Championship