Torrelavega sa po prehre s Barcelonou vrátila v španielskej Lige Asobal na víťaznú vlnu, keď vyhrala na pôde tímu Huesca 30:29 a drží si 3. priečku. Jakub Prokop dal šesť gólov z jedenástich striel, pridal štyri asistencie a dvakrát bol vylúčený, Marko Jurkovič využil svoju jedinú strelu.

V Nemecku sa klubom Slovákov podarilo otočiť vývoj duelov po zmene strán. V I. bundeslige Lipsko s asistentom trénera Milošom Puterom pokorilo Erlangen 32:25 a drží sa v kontakte s najlepšími. V II. bundeslige Dessau zdolalo Nordhorn 30:28. Za víťazov dal Dávid Mišových tri góly, pričom raz skóroval z pokutového hodu, odpykal si jeden dvojminútový trest. Dominik Kalafut za zdolaných hostí strelil jeden gól.

V českej extralige Lovosice bez Mareka Hniďáka získali skalp majstrovskej Karvinej (25:23). Frýdek-Místek s koučom Danielom Valom oslavoval tesnú výhru nad Kopřivnicami 25:24, Marián Hajko k tomu prispel troma gólmi (dvakrát vylúčený), za hostí nastúpil Otto Kancel. Derby Zubří - Brno sa skončilo zmierlivo 32:32. Pri chuti boli Slováci - Mikuláš Kucsera ml. skóroval za domácich trikrát a Vladimír Ratkovský i Jakub Tóth za hostí dali po sedem gólov. V zostave Brna figuroval aj brankár Andrej Furman. Pražská Dukla si poradila s Jičínom 26:21, keď Marek Hlinka dal dva góly a Matúš Moravčík, ktorý dostal v 41. min červenú kartu za tri vylúčenia, pridal jeden gól.

V gréckej lige uspeli hráči PAOK Solún, keď na pôde družstva Pylaias triumfovali jasne 35:18. Marek Korbel sa prezentoval piatimi gólmi, štyrmi asistenciami a jedným dvojminútovým vylúčením.

V maďarskej lige Gyöngyös nestačil na Tatabányu (26:29), Martin Potisk počas polhodiny strávenej na palubovke stihol šesťkrát vystreliť a štyrikrát skórovať. Okrem toho bol raz vylúčený. Michal Tóth ml. mal v bránke Budakalászu jeden úspešný zákrok a jeho tím podľahol na pôde NEKA 32:33.

Druhé víťazstvo v aktuálnej sezóne najvyššej rakúskej súťaže dosiahli hádzanári Ferlachu s brankárom Michalom Martinom Konečným, keď pokorili Handball Tirol 30:29.

V ženskej Lige majstrov bol blízko k bodovému zisku nórsky Kristiansand, ale zverenky trénera Tomáša Hlavatého tesne podľahli u dánskeho súpera z Esbjergu 29:30.

V Európskom pohári ide ďalej český Kynžvart, keď vyhral nad slovinskou Litijou aj odvetu (30:23), v ktorej bola z tímu kouča Petra Sabadku autorkou jedného gólu Annamária Lauko. So súťažou sa rozlúčil rakúsky Stockerau. Zverenky Pavla Franka prehrali v odvete so srbským ŽRK Železničar hladko 15:32. Laura Walterová uspela s dvoma zo siedmich striel, Diana Michálková sa nezapísala do streleckých štatistík.

V chorvátskej lige potvrdila Lokomotiva Záhreb úlohu favorita na pôde Trešnjevky (33:25), k čomu dvoma gólmi prispela Nikoleta Trúnková.

Hádzanárky Szombathelyu zachránili aspoň bod proti Vasasu (30:30) v hodine dvanástej, Karin Bujnochová mal stopercentnú úspešnosť pri troch strelách a 41 odohraných minútach. Naopka, v poslednej chvíli prišiel o výhru Budaörs, ktorý remizoval s Békéscsabou (28:28). Anette Emma Hudáková odohrala 33 minút. Prvé víťazstvo dosiahol Dunaújváros aj bez zranenej Viktórie Oguntoyovej na pôde Fehérváru (29:26).

V Poľsku uspeli Gliwicze proti Kaliszu (28:25), Natalia Dmytrenková premenila na gól svoju strelu a Annamária Musáková chytila dve zo siedmich striel.

Cenný bod v rumunskej súťaži získal tím Magura Cisnadie, ktorý aj so štvorgólovým príspevkom z ôsmich striel v podaní Tatiany Šutranovej (raz bola vylúčená) remizoval s družstvom Dunarea Braila 30:30.

V Rakúskom pohári sa v 1. kole tešil z postupu Tulln, keď s pägólovou Nicol Nejedlíkovou a brankárkou Adrianou Medveďovou vyradi domáci Perchtoldsdorf (39:28).

Vo Švajčiarsku sa Winterthur presadil proti Zugu 34:31, Petra Škoricová mala päťdesiatpercentnú úspešnosť v zakončení, keď dala štyri góly. Jej spoluhráčka Miriam Barancová neuspela so svojím jedným pokusom. Majstrovský LC Brühl zaváhal doma s Herzogenbuchsee (26:27), Katarína Šimová dala jeden gól z troch striel.

Autor: slovakhadball.sk
FOTO: FB SSKP Handball Brno