V tíme úradujúceho slovenského šampióna vyriešili brankársku otázku po odchode Chorváta Maria Cvitkoviča zo slovenských zdrojov. Od nadchádzajúcej sezóny bude v prešovskej bránke stáť Matúš Mitošinka. Dvadsaťročný talentovaný gólman prichádza do Tatrana s bratislavského ŠKP, pričom so svojím novým klubom uzavrel zmluvu na tri roky do 30. júna 2027.

Mitošinka je mládežnícky reprezentant, ktorý už nakukol aj do národného tímu mužov SR. „Matúš je veľmi talentovaný brankár. Všimli sme si jeho výkony už v dorasteneckom veku, keď nastupoval aj v zápasoch Niké Handball extraligy. Sme presvedčení, že počas pôsobenia u nás sa výkonnostne posunie ešte viac a stane sa z neho opora v bránke,“ uviedol k angažovaniu Mitošinku na klubovom webe generálny manažér Tatrana Marián Magdoško.

„To, že som podpísal svoju doteraz prvú profesionálnu zmluvu a práve s takým tímom ako Tatran Prešov, znamená pre mňa veľmi veľa. Potreboval som už nejaký impulz či iskru, aby som sa mohol v hádzanej posunúť a práve Prešov mi to môže umožniť,“ povedal okrem iného v prvom rozhovore pre oficiálnu stránku Tatrana Matúš Mitošinka.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: tatranpresov.sk