Prestížne ocenenie MVP Plenitude hráč mesiaca španielskej ligy Asobal vyhral Jakub Prokop. Ľavá spojka, ktorá od leta 2024 oblieka dres Bathco BM. Torrelavega nastrieľala v úvodných štyroch stretnutiach aktuálnej sezóny 27 gólov a s priemerom 7 presných zásahov na zápas, ovládla hodnotenie ankety.

Náš reprezentant získal v hlasovaní fanúšikov a priaznivcov španielskej hádzanej 48% hlasov. „Veľmi si to vážim. V prvom rade je to výsledok práce celého nášho kolektívu hráčov a vedenia. V tak prestížnej lige dosiahnuť toto ocenenie nie je samozrejmosť, ale nechcem sa na to upínať. Oveľa viac ma teší, že okrem zápasu s Barcelonou sme zatiaľ všetko vyhrali a teší ma, že som dopomohol aj mojimi výkonmi k víťazstvám Torrelavegy,“ povedal Jakub Prokop pre SZH. V ankete zvíťazil pred krídelníkom Iñakim Caverom (Bidasoa Irun), ktorý získal 33% hlasov, tretie miesto v ankete hráč mesiaca september obsadil brankár Roberto Rodríguez (Fraikin BM. Granollers).

O premiérovom triumfe v ankete povedali Jakubovi spoluhráči. „Dozvedel som sa to cestou na zápas. Keď sme vystupovali z autobusu, vedenie, tréneri a spoluhráči mi začali gratulovať. Keďže som počas cesty nesledoval správy na telefóne, nevedel som o tom, že som vyhral. Povedali mi to spoluhráči. Určite ma to ešte bude niečo stáť, zatiaľ som všetkých pozval na kávu,“ povedal ofenzívny líder Torrelavegy, ktorý prijímal množstvo gratulácií. „Nastal aj jeden úsmevný moment. Náš tréner Jacobo Cuétara nedáva emócie často najavo, je veľmi špecifický. Sedeli sme na obede pred zápasom a povedal iba dve slová – gratulujem a ďakujeme. Poďakovanie bolo za tú kávu, na ktorú som pozval celý tím. Už ho poznám a viem, že u neho má aj obyčajné ďakujem veľkú váhu,“ zhodnotil Prokop a potvrdil, že chce byť ešte lepším. „Všetci mi hovorili, že je to zaslúžené ocenenie, ale som perfekcionista, takže viem o veľa veciach, ktoré sa v septembrových zápasoch dali spraviť ešte lepšie. Určite sa s týmto ocenením neuspokojím,“ uzavrel Jakub Prokop, ktorého o necelé tri týždne čakajú aj reprezentačné povinnosti v zápasoch kvalifikácie o postup na EURO 2026.

Autor: slovakhandball.sk

Foto: Bathco Balonmano Torrelavega