Medzi 8 najlepších mužstiev Slovenského pohára mužov postúpil jediný prvoligista ŠK DAC Dunajská Streda. V prvom kole SP si jednoznačne poradil s HŠK-74 Kolárovo 35:22. V boji o postup do semifinále sa stretne s tímom HK Bojnice.

Tieto dva tímy si navzájom fandia, medzi ich hráčmi sú celoživotné kamarátstva a vzťahy sú také dobré, že niektorí hádzanári sa nevedia rozhodnúť, ktorý dres chcú obliekať.  V takejto situácii bol aj legendárny pivot Andy Petro. Ešte v minulej sezóne hrával za Bojnice a zároveň aj Dunajskú Stredu.

Andy pre SZH priznal, že pred dnešným žrebom bola medzi hádzanármi DAC búrlivá diskusia. „Podpichovali sme sa s chlapcami. Ja aj Samo Mažár sme od začiatku chceli Bojnice, nakoľko k nim máme blízko. Plus Bogi teraz môže byť v pomykove. Síce bude mať žltý dres, ale neviem, či to bude bojnický alebo dunajskostredský. Ja sa veľmi teším na chlapcov z Bojníc. Beriem to tak, že sú určite kvalitatívne aj výkonnostne vyššie, ale výhodu domáceho prostredia máme my. Verím, že aj pre divákov to bude pekný zápas. Takže prekvapený zo žrebu nie som. Veľmi sa teším, že to takto vyšlo“ povedal po žrebe Andy Petro, keď sa jeho želanie splnilo a v stredu 18.decembra privíta ŠK DAC Dunajská Streda vo štvrťfinále Slovenského pohára HK Bojnice. 

Autor: slovakhandball.sk