V bulharskej Varne dnes pokračovali majstrovstvá EHF v plážovej hádzanej druhým hracím dňom. Toto podujatie je zároveň kvalifikáciou na budúcoročné ME (EHF Beach Handball EURO 2025).

 

Slovenské reprezentantky mali výborný vstup do šampionátu, keď vo štvrtok zdolali Francúzsko (2:1) a Česko (2:0). V piatok zverenkyne trénera Michala Malinu najskôr tesne podľahli favorizovanému Maďarsku, no po obede zdolali Talianky 2:0 a vybojovali si tak postup do sobotňajšieho štvrťfinále. Postupom medzi osem najlepších tímov si zároveň vybojovali miestenku na budúcoročných majstrovstvách Európy. V sobotu o 9:00 hod. nastúpia na posledný zápas B-skupiny proti Švédsku. 

 

Výsledky - majstrovstvá EHF (EHF Beach Handball Championship) - B-skupina - piatok:
Maďarsko - Slovensko 2:0 (18:16, 16:14)

Najviac bodov za SR: Kodajová 14, Malinová 8.

 

Taliansko - Slovensko 0:2 (17:21, 18:20)

Najviac bodov za SR: Kodajová 16, Malinová 13.  

 

POVEDAL PO ZÁPASOCH

MICHAL MALINA (tréner Slovenska): „Maďarsko potvrdilo v prvom dnešnom zápase úlohu favorita. My sme hrali dobre a v oboch polčasoch sme so súperom držali krok. Proti Taliankam sme dali do hry srdce a bojovali sme. Vedeli sme, že v prípade víťazstva si vybojujeme účasť na majstrovstvách Európy. Bol to vyrovnaný súboj, i s trochou šťastia sme vydreli vytúžené víťazstvo a z postupu máme veľkú radosť. Chcel by som dievčatá za výkon pochváliť.“

  

Zostávajúci program Sloveniek v základnej B-skupine:

Sobota 13.7.: Slovensko – Švédsko (9.00 h).

 

Autor: slovakhandball.sk