Po minulotýždňovom sústredení v Trebišove, kde okrem tréningov odohrali aj dva víťazné medzištátne priateľské zápasy s Ukrajinou (27:23 a 35:26), pokračuje od utorka príprava hádzanárskej reprezentácie juniorov Slovenska. Tí sa v utorok popoludní zídu na Považí.

Tréner Michal Baran pozval do Púchova 17 hráčov. V porovnaní s predchádzajúcou nomináciou sú v kádri dve zmeny. Do tímu pribudli Samuel Kukučka z HK Košice a legionár Maxim Rojko z nemeckého Handballakademie VfL Gummersbach, ktorí nahradili Fabiena Katonu s Marekom Grajciarom.

Súčasťou sústredenia, ktoré potrvá do soboty 6. júla, budú aj dve zápasové previerky s juniormi Severného Macedónska - v piatok 5. júla o 17.00 h a v sobotu 6. 7. o 15.00 h. Slováci sa pripravujú na majstrovstvá EHF (nižšia kategória ME) hráčov do 20 rokov v kosovskej Prištine (13. - 21. 7. 2024).

Nominácia juniorov Slovenska
Dominik Terpák, Damián Mitaľ, Andrej Buranovský, Erik Fenár (všetci Tatran Prešov), Matúš Mitošinka, Jakub Féder, Ivan Gdovec, Matúš Pacek (všetci ŠKP Bratislava), Adam Ďurana (MŠK Považská Bystrica), Jakub Jánoš (Záhoráci Stupava/Malacky), Andrej Furman (SKKP Handball Brno/ČR), Jakub Stavač, Samuel Kukučka (obaja HK Košice), Michael Justin Dudlák (HC Linz/Rak.), Marko Jurkovič (Balonmano Torrelavega/Šp.), Jozef Alex Ligocký (HK Agro Topoľčany), Maxim Rojko (Handballakademie VfL Gummersbach/Nem.).

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: Viktor Zamborský