Hádzanárske predkadetky Slovenska vstúpili do turnaja European Open (1. - 5. 7. 2024), na ktorom štartuje 20 reprezentačných tímov do 16 rokov a je súčasťou tradičného veľkého medzinárodného podujatia pre mládež s názvom Partille Cup vo švédskom Göteborgu, prehrou. Zverenky trénerského tria Pavol Streicher, Ľuboš Hepner a Milica Palovčáková podľahli v pondelok ráno Holanďankám 13:16, keď po prvom polčase viedli 7:6.

"Zápas sa mi hodnotí naozaj ťažko, keďže sme chceli vyhrať a určite sme mali na to aj požadovanú kvalitu. Nepodarilo sa nám zachytiť úvod, keď sme prehrávali 1:4. Najväčší problém nám robila ofenzívna obrana súpera. Našťastie, s pribúdajúcim časom sme sa na to dokázali adaptovať, začali sme vzniknuté situácie riešiť správne a polčas sme vyhrali 7:6. V druhom dejstve nás môžu určite mrzieť dve nevyužité presilovky, ktorými sme mohli vývoj zápasu nakloniť na našu stranu, ale nedokázali sme to. V závere boli Holanďanky trpezlivejšie a výhru si už dokázali postrážiť. Verím, že od tohto zápasu sa odrazíme už len k lepším výkonom," uviedol kouč Ľuboš Hepner.

Mladé Slovenky potom v základnej A-skupine neuspeli ani vo večernom stretnutí s Nemkami, ktorým podľahli 11:21 (7:10). V utorok si zmerajú sily s fínskymi (8.30 h) a švajčiarskymi rovesníčkami (15.00 h). Hrá sa 2 x 20 min. Zápasy je možné sledovať na EHF TV.

Výsledky - pondelok:
Holandsko - Slovensko 16:13 (6:7)
Najviac gólov za SR: L. Gogová 4, B. Karkušová 3

Slovensko - Nemecko 11:21 (7:10)
Najviac gólov za SR: Bölcskei 4, Gogová a B. Karkušová po 3

 

Ďalší program zápasov Sloveniek v A-skupine:
utorok 2. 7.: 8.30 h Fínsko - Slovensko, 15.00 h Slovensko - Švajčiarsko

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH