Hádzanárky Slovenska v kategórii predkadetiek si na turnaji European Open (1. - 5. 7. 2024) vo švédskom Göteborgu určeného pre reprezentačné tímy hráčok do 16 rokov pripísali prvé víťazstvo. Po dvoch pondelkových prehrách s Holanďankami (13:16) a Nemkami (11:21) si zverenky trénerského tria Pavol Streicher, Ľuboš Hepner a Milica Palovčáková poradili v utorok predpoludním s fínskymi rovesníčkami jednoznačne 26:14 (12:5).

"Zápas sa od úvodu vyvíjal podľa našich predstáv. Rýchlo sme si vypracovali náskok, ktorý sme dokázali udržať počas celého duelu. Vyskúšali sme si všetky taktické varianty, ktoré sme si pripravili a platili na súpera. Takisto nás teší, že sa dostali do hry všetky hráčky. Predviedli sme kolektívny a bojovný výkon. Verím, že víťazstvo bude pre nás dobrý impulz do ďalšieho priebehu turnaja," uviedol kouč SR Ľuboš Hepner.

Popoludní sa mladým Slovenkám proti Švajčiarkami darilo menej, keď v boji o 3. priečku v základnej A-skupine podľahli 10:18 (5:10). Slovenské predkadetky skončili v tabuľke štvrté a nepostúpili medzi osmičku najlepších tímov na European Open. Na turnaji však pokračujú v bojoch o umiestnenie na konečnej 9. - 20. pozícii.

"Súper nás od začiatku prevýšil vo všetkých aspektoch hry, v útočnej ani obrannej fáze sme nedokázali vyhrávať osobné súboje. Švajčiarky boli lepšie na tom fyzicky. Pre nich to bol dnes prvý duel, mali viac síl, vyzerali na ihrisku lepšie a mali väčšiu túžbu po víťazstve. Výsledok nás určite mrzí, ale turnaj pokračuje ďalej. Čakajú nás ďalšie zápasy a chceme v nich predviesť to, čo je v nás," poznamenal Hepner.

Stretnutia sa hrajú na 2 x 20 min. Zápasy je možné sledovať na EHF TV.

Výsledky - utorok:
Fínsko - Slovensko 14:26 (5:12)
Najviac gólov za SR: Gogolová 5, M. Bartková, Gerasimov a Komlós po 4

Slovensko - Švajčiarsko 10:18 (5:10)
Najviac gólov za SR: Gogolová 3, B. Karkušová a Sekáčová po 2

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH