Slovenská hádzanárska reprezentantka Karin Bujnochová po dvoch rokoch v poľskom KGHM MKS Zaglebie Lubin, s ktorým dvakrát získala majstrovský titul i pohár a okúsila aj zápasy Ligy majstrov, mení pôsobisko. Od nadchádzajúcej sezóny 2024/2025 bude hrávať v Maďarsku, kde si bude obliekať dres nováčika najvyššej súťaže Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA), ktorý sa v nedávno skončenom ročníku bez zaváhania stal suverénnym víťazom II. ligy (NB I/B).

Bujnochová je jednou z viacerých posíl nováčika, za ktorý bude chytať aj doterajšia michalovská brankárska opora Naira Morgana Mendesová de Almeidová.

"Chcela som skúsiť niečo nové - inú ligu, mimochodom najlepšiu na svete. Teším sa na túto novú výzvu," citoval klub SZKKA na svojom webe oporu reprezentácie SR, ktorá v uplynulej sezóne prispela k zisku ligového titulu Zaglebia 101 gólmi, v Lige majstrov ich mala na konte dvanásť.

Dvadsaťdeväťročná spojka pred príchodom do Lubinu v roku 2022 hrala vo francúzskom Achenheim Truchtersheim Handball, kam prestúpila v lete 2018 z HK Slovan Duslo Šaľa. Bujnochová pochádza z Lednických Rovní a s hádzanou začínala v Púchove.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: http://www.szombathelyikezilabda.hu/