Počas uplynulých štyroch dní boli v ligových súťažiach v hre len dva kluby so slovenským zastúpením. Nórsky Vipers Kristiansand nedal v najvyššej nórskej súťaži šancu Byåsenu (38:20), keď už v prvom polčase získal výrazný náskok (18:9). Zverenky trénera Tomáša Hlavatého figurujú v tabuľke na 3. mieste.

Na prvý bodový zisk v novej sezóne čaká Dunaújváros. V stretnutí proti najväčšiemu favoritovi I. maďarskej ligy sa len ťažko dal očakávať priaznivý výsledok. Obzvlášť, keď v bránke chýbala Viktória Oguntoyová. Tá sa zranila v predchádzajúcom súboji so Szombathelyom. Vyšetrenia neukázali vážnejšie zranenie, a tak podľa slov lekárov by už po 6 až 10 dňoch mohla byť k dispozícii svojmu tímu. Dunaújváros prehral na palubovke Györu vysoko 21:42, pričom po polčase zaostával 8:23.

Zo zahraničia dorazila aj ďalšia neradostná správa najmä pre trénera reprezentácie žien Slovenska Jorgeho Dueňasa, ktorého zverenky začínajú prípravu na ME 2024 a v závere budúceho týždňa ich čaká prípravný dvojzápas proti Faerským ostrovom (27. a 28. 9.). Na nedeľňajšom zraze v Šamoríne bude zo zdravotných dôvodov chýbať spojka francúzskeho OGC Nice Côte d’Azur Handball Adriána Holejová. Na jej miesto povolali do národného tímu Tatianu Šutranovú, ktorá už druhú sezónu pôsobí v Rumunsku. V aktuálnom ročníku si oblieka dres CS Magura Cisnadie.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: https://dkka.hu/