V nedeľu popoludní sa v Trebišove zišla slovenská hádzanárska reprezentácia juniorov, ktorá sa pripravuje na majstrovstvá EHF (nižšia kategória ME) do 20 rokov v kosovskej Prištine (13. - 21. 7. 2024).

Zverenci trénera Michala Barana absolvujú na týždňovom sústredení bohatý program. Okrem herných tréningov i v posilňovni aj videorozbory zápasov. V pondelok ich čakalo oficiálne fotenie a na utorok mali naplánovanú aj teambuildingovú aktivitu. Na záver prídu na rad aj dva medzištátne zápasy proti Ukrajine, ktoré odohrajú v piatok 28. júna od 18.00 h a v sobotu od 15.00 h. Stretnutia sa budú dať sledovať na youtubovom kanáli SZH.

V nominácii výberu SR do 20 rokov sú aj traja legionári z Česka (Furman), Španielska (M. Jurkovič) a Rakúska (Dudlák) a kvarteto hráčov so skúsenosťami aj z mužskej reprezentácie (Mitošinka, Fenár, Mitaľ, M. Jurkovič).

Nominácia juniorov Slovenska
Dominik Terpák, Damián Mitaľ, Andrej Buranovský, Erik Fenár (všetci Tatran Prešov), Matúš Mitošinka, Jakub Féder, Ivan Gdovec, Matúš Pacek (všetci ŠKP Bratislava), Adam Ďurana (MŠK Považská Bystrica), Jakub Jánoš (Záhoráci Stupava/Malacky), Andrej Furman (SKKP Handball Brno/ČR), Jakub Stavač (HK Košice), Michael Justin Dudlák (HC Linz/Rak.), Marko Jurkovič (Balonmano Torrelavega/Šp.), Fabien Katona (MHC (Štart Nové Zámky), Jozef Alex Ligocký (HK Agro Topoľčany), Marek Grajciar (SPORTAcademy Hlohovec).

Náhradníci:
Juraj Brunčák (SPORTAcademy Hlohovec), Patrik Szathmáry, Bruno Lechan (obaja ŠK Zemplín Trebišov), Samuel Kukučka (HK Košice), Maxim Rojko (Handballakademie VfL Gummersbach/Nem.)

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: SZH